Готовимся к новому учебному году: musthave-книги для школьников
Що почитати

Готуємося до нового навчального року: musthave-книги для школярів

28 Серпня 2019 14:19 Book24.ua
Літо, як завжди, пролетіло дуже швидко, і ось уже школярі знову відправляються в дорогу за новими знаннями. А кращими помічниками в цьому, звичайно ж, є книги. У цій добірці ми представили кращі видання для дітей 8 – 12 років, написані українською мовою. Дані твори є класикою української літератури, тому їх буде цікаво прочитати не лише школярам, але й дорослим.

«Чорна рада» Пантелеймон Куліш

1.jpgПерший український історичний роман. На його сторінках автор зміг цікаво розповісти про один із найскладніших періодів в історії України. Дії роману розгортаються під час запеклої боротьби за гетьманську булаву після смерті Богдана Хмельницького.

Читаючи цей роман, ви зможете з легкістю уявити якими були козаки, їх побут, цінності, традиції та звичаї. Не менш цікавою є і друга сюжетна лінія – історія кохання молодого козака до прекрасної дівчини. Це дійсно одна з кращих книг для школярів.

buttom_960_212.png

«Вибрані твори», Тарас Шевченко

2.jpgНа сторінках цієї книги зібрано найкращі твори автора. Практично всі вони – це роздуми про тяжку неволю або трагічна історія кохання. Одним із найвідоміших творів, представлених у збірці, є поема «Катерина». Не меншої уваги заслуговують твори «Наймичка», «Думи мої..» та інші. Ця книга не лише для школярів 10 – 12 років, вона буде цікавою і дорослим читачам. 

buttom_960_212.png

«Лісова пісня» Леся Українка

3.jpgЦей твір є справжньою казкою про любов, після прочитання якого у вас залишиться безліч емоцій. Героями драми є не лише люди, але й міфічні істоти, яких автор вміло протиставляє людині. Порівнюючи світ природи та світ людини Леся Українка намагається донести до читача, що лише краса врятує світ. При цьому вона говорить не про фізичну красу, а про світлу високу духовність людини, вміння прощати, гармонію з природою та жертовну любов. На її думку, саме така краса відроджує та очищає не тільки людину, але і весь світ. 

buttom_960_212.png

«Енеїда. Наталка Полтавка», Іван Котляревський

4.jpgЦе одна з найкращих книг для дітей і дорослих, яка подарує вам можливість познайомитися з бурлескно-травестійного поемою «Енеїда», де автор з великою часткою гумору показує український народ таким, який він є. А також ця книга познайомить вас з широко відомим, колоритним твором «Наталка Полтавка», в якому Котляревський розповідає красиву історію кохання простої української дівчини. 

buttom_960_212.png

«Хіба ревуть воли, як ясла повні?», Панас Мирний

5.jpgРоман вийшов дуже насиченим, колоритним та різноплановим, і це не дивно, адже автор не з чуток знає все про життя свого народу. У цьому творі є і прості радості селянського народу, і страшна несправедливість, яка призвела до трагедії, і чарівна любов, яка перетворила розбійника в чесну людину.

Образ головного героя вважається одним із найкращих в українській класичній літературі, адже в ньому Мирний зміг розкрити трагічну долю протестанта та бунтаря проти соціальної несправедливості.

buttom_960_212.png



Представлені в добірці книги – це не просто одні з найкращих творів української літератури, це ще і навчальні посібники, які варто прочитати кожному, хто хоче успішно скласти ЗНО.

Автор: Світлана Варук