Карантинные чтения: 5 детских новинок
Що нового

Карантинні читання: 5 дитячих новинок

26 Березня 2020 21:31 Book24.ua
Що робити з дитиною під час карантину? Читати. Спочатку кожен дорослий читає свою книжку, а тоді можна влаштувати спільні читання дитячих книг. Добре, що українські видавці ще до початку карантину встигли надрукувати стільки класних книг. Ми радимо звернути на пригодницьку літературу, дитячі детективи і книги-загадки.


«Аліса Андерсен. Принцеса на лаві запасних» Турюн Ліан

Карантинні читання: 5 дитячих новинокПерша книжка із серії пригодницьких книг про дівчинку Алісу.

Алісі вісім років. Вона ненавидить сукенки і спідниці. Аліса хоче носити штани, під які не може задути вітер, які не можуть задертися, коли падаєш, і під які ніхто не зможе заглянути. А ще Аліса дуже сором’язлива дівчинка з тихим голоском.

Закінчується шкільний рік і це неабияк тішить Алісу. Залишилася вистава, в якій дівчинка грає третьорядну непомітну роль – вона буде задніми ногами коня. І ще останній дзвінок. А тоді – дні, наповненні байдикуванням. Аж тут Гелен травмується. Вона ж мала грати головну роль у виставі. Її слова віддають Алісі і в дівчинки починається паніка…

Весела історія про те, як перебороти свої комплекси і страхи.

buttom_960_212.png


«Детектив Мейзі Хітчінз, або Справа про сліпого жука» Голлі Вебб

Карантинні читання: 5 дитячих новинокСьома книга із циклу про юну дівчинку-детектива Мейзі Хітчінз. Але читати можна і окремо, оскільки в кожній книжці розповідається про іншу детективну історію. Винахідлива дівчинка Мейзі розгадує будь-які загадки і розплутує справи, які не під силу поліції. Цього разу зникли коштовності містера Дакре і Мейзі готова почати власне розслідування.

Захопливий дитячий детектив, від читання якого неможливо відірватися. Але є небезпека, що ваша дитина прочитає книгу за один день.

buttom_960_212.png

«Зіркові історії» Александра Монич, Людмила Борисова, Оксана Демченко

Карантинні читання: 5 дитячих новинокСонячні промінчики розбудили маленьке левеня, а його ж ще так хотілося подрімати. Левеня встало з ліжка і пішло до столу. Але мама зупинила малечу: «Ти вже вмився? Переодягнув піжаму на домашній одяг? А зубки почистив?».

Так починається перша казка із збірки «Зіркові історії». В ній містяться повчальні оповідання та казки про гігієну, чесність, дружбу і доброту. Після читання можна поспілкуватися з дитиною про вчинки тих чи інших персонажів, пояснити, чому тварини вчинили так, а не інакше, а тоді – вигадати власну історію.

buttom_960_212.png


«Академія дошкільних наук. Підготовка до школи» Олена Карпенко

Карантинні читання: 5 дитячих новинокВашій малечі вже восени до школи? Тоді карантин – ідеальний час, щоб почати підготовку до перших уроків. В книзі «Академія дошкільних наук» є вся необхідна інформація, яка може знадобитися дошкільнятам: завдання із математики та розвитку мовлення, вправи з англійської мови, пізнавальні ілюстрації про світ навколо та можливість навчитися читати по складах. Все в ігровій формі та з врахуванням вікового розвитку дошкільнят.

Частину вправ дитина може робити самостійно, поки ви будете зайняті своїми справами. Інші будете виконувати разом.

buttom_960_212.png


«Довкола світу із Шерлоком Голмсом» Сандра Лебрен

Карантинні читання: 5 дитячих новинокПро детектива Шерлока Голмса знають і дорослі, і діти. Із своїм вірним помічником доктором Ватсоном він розшукує злочинця професора Моріарті. Цього разу їм доведеться об’їхати цілий світ, вирішити безліч загадок, розшифрувати багато таємних листів перш ніж вони впіймають поганця. І тільки ви можете допомогти Шерлоку Голмсу і доктору Вотсону.

Книга-загадка для веселого сімейного дозвілля. Вмощуйтесь зручніше, беріть олівець, вмикайте музику із екранізацій про Шерлока – пригоди починаються!

buttom_960_212.png


Автор – Катерина Ільчук