Что почитать во время карантина? 5 триллеров
Що почитати

Що почитати під час карантину? 5 трилерів

19 Березня 2020 13:42 Book24.ua
Вже набридло слово, яке починається на букву «к» і закінчується на букву «н»? Попереду ще багато днів роботи з дому, навчання з квартири, прогулянок на балконі. Життя не зупинилося і обов’язків у вас навряд чи стало менше. Але якщо у вас з’явилося 1 додаткова година, яку ви не витрачаєте на дорогу до офісу чи університету – радимо використати її з користю і приємністю. Ні, не гортати стрічку у фейсбуці чи інстаґрамі. Читати книги. Ми обрали для вас 5 крутих трилерів, які відволічуть від перегляду новин.


«Ідеальна мати» Еймі Моллой

Що почитати під час карантину? 5 трилерів«Травневі матусі» – група молодих мам, що познайомилися на одному з форумів ще під час вагітності. Після народження малюків спілкування перейшло в режим офлайн. Тепер жінки зустрічаються два рази в тиждень в парку. Такі собі «мамські тусовки», на яких вони розповідають про труднощі материнства, діляться лайфхаками по догляду за дітьми, скаржаться, шукають підтримки. Через два місяці після народження своїх малят матусі вирішили розслабитися і відпочити без дітей в кафе. Декілька годин, які стали фатальними.

Немовля одніє з «травневих мам» викрали з будинку.
Далі ми крок за кроком спостерігаємо за розслідуванням поліції і дізнаємося багато деталей про минуле чотирьох матусь. Скелети в шафі є в кожної з них, повірте.

Роман моторошний і прекрасний. В книжці багато моментів про материнство: підгузки, пляшечки, прання. Перші дитячі усмішки, перші «агукання» – це робить атмосферу дуже милою. Але те, що ми дізнаємося про матусь, як і кінцівка роману – тримають в напрузі до останніх сторінок.

buttom_960_212.png


«Зруйнована гавань» Тана Френч

Що почитати під час карантину? 5 трилерівДе та межа, яка поділяє хороше і погане? Від любові до ненависті один крок чи навіть менше? Рівновага між гармонія і хаос дуже хитка і непевна. Після прочитання роману «Зруйнована гавань» розумієш, що душа кожної людини має темну і світлу сторони.

Події книги розгортаються на мальовничому безлюдному узбережжі в невеличкому містечку поблизу Дубліна. Життя Спейсів здавалося не просто щасливим, а ідеальним: чолові і дружина кохають один одного до нестями, активні і усміхнені діти, будинок на березі моря. Але навіть в райський куточку час від часу стається щось, від чого холоне кров. Одного дня сім’ю Спейсів вбивають: чоловік і діти мертві, а от жінка Дженні залишилася живою. Проте вона нічим не може допомогти у розслідуванні, бо нічого не пам’ятає. Хто і за що так ненавидів цю родину? І чому в будинку так багато відеокамер? Що вони приховували?

Неочікуване поєднання детектива, трилера і драми. В романі не буде переслідувань і перестрілок. Сюжет розгортається повільно – розкриваються характери всіх героїв, мотиви їхніх вчинків. Але відірватися від книжки дуже складно – авторка поволі розкручує цю спіраль, аби вкінці відкрити таємницю зруйнованої гавані.

buttom_960_212.png


«П’ята жінка» Геннінґ Манкелль

Що почитати під час карантину? 5 трилерівВ 1993 році в Африці вбили п’ять жінок. Через рік в Швеції поліцейські знайшли вбитим чоловіка. Злочин був ретельно спланований і став першим – вбивства продовжуються. Падіння в яму, утоплення, задушення – хоч методи різні, але детектив Курт Валландер переконаний, що це зробила одна людина. Він починає розслідування. Але який зв’язок між жертвами? Це схоже на помсту. Але за що? І до чого тут вбивства в Алжирі?

Це шоста книга із серії про детектива Курта Валландера і перша перекладена українською. В кожній частині Курт працює над іншою справою, тому читати книги можна в різній послідовності. А після цього можна подивитися екранізації. Їх є дві: швецька версія і версія від BBC.

Сподобається всім, хто полюбляє скандинавські детективи – неспішну, відверту, з усіма подробицями вбивств. Розв’язка моторошна не так непередбачуваністю, як правдоподібністю – така історія може трапитися всюди і з кожним.

buttom_960_212.png


«The One. Единственный» Джон Маррс

Що почитати під час карантину? 5 трилерівНауковці зробили геніальне відкриття, яке полегшує життя всім: існує ген, завдяки якому кожен може безпомилково визначити свою ідеальну пару. Що треба робити? Здати тест на визначення своєї ДНК-пари і чекати результатів. Через декілька тижнів комп’ютерна програма надішле лист з іменем людини, яка стане ідеальним партнером. Жодних невдалих побачень, сварок, сліз, розлучень. Хіба ж не мрія?

А якщо алгоритм відправить вас на інший континент? Що робити, якщ ваша ДНК-пара розмовляє іншою мовою? Або ж майбутній чоловік є серійним вбивцею? Чи жінка, яка лікується в психіатричній лікарні? Як жити в такому світі і чи можна опиратися комп’ютерній програмі?

Автор Джон Маррс на прикладі 5 головних героїв розповідає, яким може стати життя із ДНК-парою і що це – мрія чи новий вид диктатури. Сюжет динамічний, героїв багато і після прочитання є над чим подумати. А ви хотіли б жити в такому світі?

buttom_960_212.png


«Перш ніж ми стали вашими» Ліза Вінґейт

Що почитати під час карантину? 5 трилерівВ 1939 році на річці Міссісіпі в плавучому будиночку жила сім’я: тато, мама, чотири донечки і один синочок. Вони були бідні, але дружні і щасливі. Одного дня діти залишилися самі і їх викрали… поліцейські. Що з ними трапилося далі? Де вони жили? І головне – навіщо їх забрали у батьків?
  
Наші дні. Південна Кароліна. Ейвері Стеффорд – дочка сенатора. Кожен день жінки розпланований, кожна промова написана наперед. Але одна випадкова зустріч в будинку для літніх людей переверне життя Ейвері. Куди пропадали діти в 1920-1950 роках? І як з цим пов’язана її шанована сім’я?

Книга написана на реальних подіях і розповідає про Товариство дитячих будинків, яким керувала Джорджія Танн. Її називали «матір’ю сучасного усиновлення», журналісти писали схвальні статті, політики запрошували на вечері. А насправді вона забирала дітей у бідних батьків і продавала багатим. За однією з версій Джорджія Танн продала 5 тисяч дітей, а викрала ще більше – не всі доживали до всиновлення. Зруйновані життя, нещасні сім’ї. Історія, описана у книзі – вигадка, яка могла би бути правдою.

buttom_960_212.png



Автор - Катерина Ільчук