Сидите дома и смотрите прямые эфиры: афиша онлайн-событий на 1-15 апреля
Книжкова афіша

Сидіть вдома і дивіться прямі ефіри: афіша онлайн-подій на 1-15 квітня

2 Квітня 2020 15:34 Book24.ua
Міста після введення карантину змінилися: вулиці порожні, книгарні та кав’ярні зачинені, презентації та літературні зустрічі – скасовано. Але культурне життя не пішло на карантин, а перейшло в онлайн-формат. Так багато лекцій, прямих ефірів, читань та курсів у онлайн-форматах світ ще не бачив. Культура та книжки у смартфоні тепер без перебільшення. І головне – не треба витрачати час на дорогу і стояти у заторах. Замовляйте книги з дому, варіть каву і вмикайте ноут. А ми підготували інформацію, кого слухати і де шукати.


3 квітня – онлайн-лекція з підприємцем та інвестором Дмитром Томчуком «Що робити з грішми в кризу»

Сидіть вдома і дивіться прямі ефіри: афіша онлайн-подій на 1-15 квітняБізнесмен та автор книжки «Тут клює. Відверті історії українського бізнесмена» розповість про те, що робити із власною справою під час кризи. В книжці автор зі свого досліду описує реаліє українського бізнесу: як вижити, як не прогоріти, як завжди бути на плаву. Справжній довідник для тих підприємців-початківців.

Коли: 19:00.

Вартість: безкоштовно у фейсбуці на сторінці видавництва «Наш Формат».


3 квітня – розмова онлайн із Мирославом Мариновичем про митрополита Андрея Шептицького та книжку про нього

Сидіть вдома і дивіться прямі ефіри: афіша онлайн-подій на 1-15 квітняЧи важлива постать митрополита Андрея Шептицького сьогодні? Адже ми живемо в інших обставинах, перед нами нові виклики: політичні, економічні, релігійні. Навіщо ідеали, філософська та релігійна мудрість в буремні часи 21 століття? Щоб зрозуміти це, треба більше дізнатися про спосіб думання Шептицького, мотиви його вчинків та погляди на життя. Про це все є в книжці Мирослава Мариновича «Митрополит Андрей Шептицький і принцип "позитивної суми"», про яку він і розкаже на онлайн-зустрічі.

Коли: 19:00.

Вартість: безкоштовно у фейсбуці на сторінці «Pen Ukraine».


4 квітня – Мар’яна Савка про поетичну збірку "Оптика Бога"

Сидіть вдома і дивіться прямі ефіри: афіша онлайн-подій на 1-15 квітняПоезія Мар’яни Савки пронизана чуттєвістю, мудрістю, любов’ю. Це її спосіб зазирнути в душу людини і віднайти в ній оптику Бога. Поетка пропонує і читачам віддатися ритму поезії і віднайти в ньому себе і свого Бога.

Коли: 19:00.

Вартість: безкоштовно у фейсбуці на сторінці «Pen Ukraine».


6 квітня – онлайн-зустріч з письменником Тарасом Прохаськом

Сидіть вдома і дивіться прямі ефіри: афіша онлайн-подій на 1-15 квітняТарас Прохасько настільки майстерно добирає слова у своїй творах, що їх хочеться повторювати, ними хочеться смакувати. Варто лише відволіктися на мить, і все найважливіше пролетіло повз. Книги «НепрОсті» та «Так, але…» яскраві приклади того, що до його творів треба повертатися, аби щоразу віднайти в них нові сенси.
  
Коли: 20:30.

Вартість: безкоштовно на фейсбук-сторінці «Форум Видавців».



8 квітня – онлайн-зустріч з Катериною Калитко

Сидіть вдома і дивіться прямі ефіри: афіша онлайн-подій на 1-15 квітняПисьменниця Катерина Калитко якось особливо відчуває глибинні значення слів і сенсів. У поетичній збірці «Ніхто нас тут не знає, і ми нікого» кожен верлібр розповідає свою історію про війну, біль, втрату, любов, кордони і незалежність. Сподіваємося, що в прямій трансляції вона продекламує декілька поезій, а поки можемо насолоджуватися ними в книжці.

Коли: 20:30.

Вартість: безкоштовно на фейсбук-сторінці «Форум Видавців».


9 квітня – Онлайн-лекція «Любовний трикутник: Жорж Санд, Шопен і Музика»

Сидіть вдома і дивіться прямі ефіри: афіша онлайн-подій на 1-15 квітняОдин із найбільш незвичних трикутників в історії людства: відома письменниця, геніальний композитор і музика. Чому Жорж Санд ревнувала Шопена до творчості? Про це дізнаєтеся під час лекції. Ми ж зовсім трішечки випередимо події і розповімо вас, що навіть найвідоміший роман Жорж Санд «Консуэло» про музику. Головна героїня – дівчина, сенс життя якої у тому, щоб співати.

Коли: 19:00.

Вартість: 220 грн.


11 квітня – онлайн-курс "Гастрономічні шедеври літератури"

Сидіть вдома і дивіться прямі ефіри: афіша онлайн-подій на 1-15 квітняЇжа як спосіб задоволення потреби, чи їжа як символ? Тема кулінарії в літературі набагато ширша і глибша, ніж може здатись на перший погляд. Світлана Богданець підготувала 9 лекцій в рамках курсу про літературне меню від давніх часів до сьогодні, образи їжі, кулінарні уподобання і знакові страви в літературі.
Ми ж радимо перед курсом прочитати декілька «смачних» романів:
«Рік у Провансі» Пітер Мейл, «Шоколад» Джоанн Харріс, «Фелікс Австрія» Софія Андрухович, «Лакомство» Мюриель Барбери.

Вартість: повний курс – 1800 грн., одна лекція – 200 грн.


14 квітня – онлайн-зустріч із найпопулярнішим сучасним письменником Максом Кідруком

Сидіть вдома і дивіться прямі ефіри: афіша онлайн-подій на 1-15 квітняВід романів Макса Кідрука ніколи не знаєш, чого чекати. Книги «Доки світло не згасне назавжди», «Не озирайся і мовчи» і «Де немає Бога» дуже різні, але мають і дещо спільне – динамічний сюжет і глибинний психологізм. А ще книги Макса Кідрука неможливо відкласти, поки не перегорнеш останню сторінку. Спробуйте і переконайтеся.

Коли: 20:30.

Вартість: безкоштовно на фейсбук-сторінці «Форум Видавців».




Автор - Катерина Ільчук