Сохраняйте спокойствие и читайте книги: 5 весенних новинок
Що почитати

Зберігайте спокій і читайте книги: 5 весняних новинок

26 Березня 2020 17:17 Book24.ua
Карантин продовжили до 24 квітня – це ви і так вже знаєте. Які перші думки виникли у книголюбів, коли вони почули цю новину? Що тепер є ще більше часу на читання! Тим паче, що цієї весни вийшло друком так багато нових книг. Ми пропонуємо звернути увагу на 5 з них.


«Сім звичок надзвичайно ефективних сімей. Як створити сімейний затишок у нашому буремному світі» Стівен Кові

Зберігайте спокій і читайте книги: 5 весняних новинокУ кожного з нас своя унікальна історія створення сім’ї і сімейне життя теж в усіх різне. Але всі ми стикаємося із певними проблемами і труднощами. Пам’ятаєте, як у класика? «Всі щасливі сім'ї схожі між собою, кожна нещасна сім'я, нещасна по-своєму».

Стівен Кові – автор бестселера «Сім звичок надзвичайно ефективних людей» дещо адаптував свої поради до сімейного життя. Його рекомендації не унікальні, ви вже точно раніше чули про важливість спільного планування, визначення мети сім’ї і проведення часу разом. Але Стівен Кові пропонує поглянути на сімейні проблеми під іншим кутом зору і дає конкретні поради, як їх вирішити. А в умовах затяжного карантину це дуже важливо.
«Сім звичок надзвичайно ефективних сімей» – практичний путівник сімейним життям.

Цитата:
«Ніхто й ніколи не зможе до кінця збагнути вашу унікальну ситуацію – той камінь чи тягар, який доводиться тягнути саме вам, або ті ідеали, на які ви покладаєте всі сподівання. Візьміть із цієї книги все, чого забажаєте – що відгукнеться в серці.»

buttom_960_212.png


«Купи собі той довбаний букет: та інші способи зібратися докупи від тієї, кому вдалось» Тара Шустер

Зберігайте спокій і читайте книги: 5 весняних новинокТара Шустер прокинулася десь в обід після святкування свого 25 дня народження. На підлозі у вітальні, в сексуальній сукенці і з кількома пляшками вина поруч. Що було напередодні ввечері? Її голова боліла від похмілля, тож Тара вирішила, що треба поїсти. Готувати вона собі точно не буде, тож чому б не замовити доставку їжі. На екрані висвітилися пропущені дзвінки від психотерапевта. Тара дивується, а тоді бачить, що вночі дзвонила йому 20 разів і писала безліч смс про те, що її життя немає сенсу, тож краще здійснити самогубство. В той день Тара розуміє – треба щось міняти.

Книжка «Купи собі той довбаний букет» – це збірка дотепних та іронічних життєвих уроків про те, як полюбити себе і дбати про себе. Це не посібник із самодопомоги, як зазначає сама авторка, хоч в книжці справді багато порад про те, як витягти себе із кризи чи депресії. Тара Шустер пише про вдячність, натхнення, прийняття свого тіла, важливість фізичних вправ і правильного харчування. Але вона не повчає, не моралізує, а з сарказмом розповідає про все, що допомогло змінити життя їй самій.

Цитата:
«А що наповнює твою криницю? Яке твоє улюблене заняття, від якого серце співає? Займатися флористикою? Споглядати людей у кав’ярні? Читати книжки у парку, забувши про час? Повертатися до танців, які чомусь закинула? Те, що дарує тобі щастя, відчуття відпочинку та легкості, такі приємні, аж душа палає натхненням? Те, що нас надихає, найчастіше виявляється тим, що легко випустити з поля зору. Ми це втрачаємо, бо протягом дня треба стільки «роботи переробити". Ми "страшенно зайняті".»

buttom_960_212.png


«Рік у Провансі» Пітер Мейл

Рік у Провансі.jpgОдного дня подружня пара з Англії купили затишний фермерський будинок на півдні Франції. Яким був перший рік їхнього життя в Провансі? Смачний і ароматним. Хрусткий багет, свіжі оливки, козячий сир і молоде вино.

Книга «Рік у Провансі» – це своєрідний гастрономічний путівник. Хоч і написана вона у художній формі, сюжету практично немає. Зате є вдосталь історій про звички місцевих жителів, смачні страви, які обов’язково має спробувати кожен, хто тут побуває, і труднощі проживання в туристичному регіоні.
Обов’язково читати всіх, хто любить подорожувати, навіть якщо в теперішній ситуації не може цього робити. Добра історія, написана з любов’ю до людей – це відчувається на кожній сторінці. А після прочитання залишається приємний винний післясмак.

Цитата:
«Самовпевнені хами завжди неприємні, але все-таки, якщо ви за кордоном, і хам ваш співвітчизник, ви відчуваєте за нього певну відповідальність.»

buttom_960_212.png


«Загадка механічного горобця» Кетрін Вудфайн

Зберігайте спокій і читайте книги: 5 весняних новинокЛондон на початку ХХ століття, робочі будні у найбільшому на той час універмазі у відділі елегантних капелюшків і загадкове викрадення – три складові успішної книги. А найбільше інтригує той факт, що «Загадка механічного горобця» – перша частина із серії «Таємниці Сінклера».

У свої чотирнадцять років Софі Тейлор стає сиротою і мусить сама заробляти собі на життя. Так із леді вона стала продавчинею. Софі не має часу, аби цим серйозно перейматися і влаштовується на роботу в універмаг. Перед святковим відкриттям з магазину викрадають коштовності і механічний горобець, а Софі опиняється в центрі всіх подій.

Атмосферна книга для легкого читання і хоч зазначено, що це – підлітковий детектив, але сподобається і дорослим. Ідеально підходить для тих, хто хоче відволіктися тривожних новин і стрічки у соціальних мережах.

Цитата:
«Вона досі не вірила, що опинилася тут. Ще рік тому їй навіть на думку б не спало, що доведеться заробляти на життя, – а тепер вона уже цілком самостійна продавчиня.»

buttom_960_212.png


«Рішення. Практичні поради від 23 людей, які змінили світ» Роберт Діленштайнер

Зберігайте спокій і читайте книги: 5 весняних новинокЩодня ми приймаємо сотні різних рішень: від абсолютно буденних, як то з’їсти на сніданок вівсянку чи омлет, до важливих і відповідальних – чи створювати власну компанію, чи погодитися на переїзд в інше місто, чи купувати квартиру. Як думаєте, прийняття рішень – це наука чи мистецтво?

Ваше майбутнє залежить від рішень, які ви приймаєте сьогодні – такий основний меседж книжки «Рішення. Практичні поради від 23 людей, які змінили світ». Але автор Роберт Діленштайнер не просто роздумує над важливістю того, що і як ми обираємо, він дає просто поради та практичні рекомендації, основані на досвіді багатьох лідерів. Книжка про те, як приймали рішення Пабло Пікассо, Жанна д’Арк, Марі Кюрі, Генрі Форд, Авраам Лінкольн і інші 18 виданих особистостей. Автор розмірковує, як ці люди вирішували складні питання. Більшість людей не люблять приймати рішення, бо вони ведуть до змін (а багато людей бояться змін). І навіть якщо від цих змін їхнє життя зміниться на краще – вони їх жахають.
Після прочитання ви дізнаєтеся, як використати у своєму житті поради політиків, бізнесменів і винахідників. А також, як насолоджуватися процесом прийняття рішень.

Цитата:
«Протягом життя (і кар’єри) я зрозумів важливість уміння доходити хороших, ліпших чи й найліпших рішень. Я хотів поділитися знаннями, які набув, і сміливістю, яку розвинув в себе на цьому шляху, щоб допомогти вам покращити своє життя.»

buttom_960_212.png



Автор – Катерина Ільчук