8 первых книжных событий этой весны: афиша 1-15 марта
Книжкова афіша

8 перших книжкових подій цієї весни: афіша 1-15 березня

1 Березня 2020 11:55 Book24.ua
«А за вікном майже весна!» Проспівали це речення? Але не майже, за вікном уже весна! Відчуйте на обличчі перші весняні сонячні промінчики, подивіться на першу травичку і поставте у вазу тюльпани. А ще – не забудьте про книжкові новинки. Українські видавництва наче навмисно приберігали найцікавіші книжки на весну і тепер організовують безліч цікавих презентацій. Як завжди, ми обрали лише найкращі.


3 березня – зустріч із журналісткою Наталією Гуменюк та героями її книжки «Загублений острів. Книжка репортажів з окупованого Криму»


8 перших книжкових подій цієї весни: афіша 1-15 березняЗ 2014 до 2019 років журналістка Наталія Гуменюк спілкувалася з людьми. Студенти, пенсіонери, бізнесмени, громадські активісти, кримські татари – це історії людей, життя яких після окупації стало іншим. Вони втомилися боятися і хочуть бути почутими. Книжка «Загублений Острів» – голос анексованого Криму.

Де? Київ, вул. Лаврська, 12 («Мистецький арсенал»).

Час: 18:30.

Вартість: безкоштовно.

3 березня – публічна лекція-дискусія «Homo Deus. Битва за та проти Харарі»


8 перших книжкових подій цієї весни: афіша 1-15 березняЮвал Ной Харарі — історик, письменник, один з найбільш відомих і впливових інтелектуалів сучасності. Автор трьох скандальних бестселерів: «Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього», «21 урок для 21 століття», «Homo Deus: за лаштунками майбутнього». В той час, як одних праці Харарі надихають, інших – його висловлювання та висновки дратують. Під час інтелектуального батлу вислухаємо представників обох сторін і спробуємо знайти істину.

Де? Київ, вул. Хрещатик, 29, Цитрус, 2 поверх («ЦеХАБ»).

Час: 19:00.

Вартість: безкоштовно.

4 березня – зустріч книжкового клубу для свідомих батьків на тему «Щасливі, а не ідеальні: як не нашкодити собі і дитині захмарними очікуваннями»


8 перших книжкових подій цієї весни: афіша 1-15 березняСоціальні мережі викривляють реальність і створюють картинку ідеального життя. А ще кожен вважає за потрібне навчити інших «як правильно»: дитина з року відвідує розвиваючі заняття, мама після пологів – одразу в спортивний зал, а тато готує сніданки «у ліжко». А що, як реальність відрізняється від очікувань? Може, варто насолоджуватися моментом, а не порівнювати свої будні з життям блогерів? Автор книги «Довго і щасливо. Відкиньте ілюзії про ідеальне життя» Пол Долан розвінчує міф про ідеальне життя і розповідає, як жити без очікувань і порівнянь.

Де? Київ, вул. Голосіївська, 13Г (КМДШ)

Час: 19:00.

Вартість: безкоштовно за попередньою реєстрацією.

4 березня – лекція історика Олексія Сокирко «"Нова шляхта" в Козацькому Гетьманаті XVIII століття»


8 перших книжкових подій цієї весни: афіша 1-15 березня-imageХто у вас асоціюється з елітою Гетьманщини? Полковники, сотники, обозні та судді. Чомусь слова «козак» і «шляхтич» видаються не сумісники. Однак у 18 столітті Козацька держава була не комуною розхристаних запорожців, а аристократичною республікою, де головну роль відігравала новосформована знать – нова шляхта. Про це на одинадцятій зустрічі «A psteriori. Історичний лекторій» розповість Олексій Сокирко – історик та автор книги «На варті булави. Надвірні війська українських гетьманів середини XVII – другої половини XVIII століть».

Де? Київ, вул. Лисенка, 3 (Книгарня «Є»).

Час: 18:30.

Вартість: безкоштовно.

5 березня – презентація книги Михайла Відейка «Історія цивілізації. Україна. Том 1. Від кіммерійців до Русі (Х ст. до н. е. — ІХ ст.)»


8 перших книжкових подій цієї весни: афіша 1-15 березняПраця «Історія цивілізації. Україна. Том 1. Від кіммерійців до Русі (Х ст. до н. е. — ІХ ст.)» – це два тисячоліття історії на територіях сучасної України. Під однією обкладинкою зібрані відомості про мову, міфологію, мистецтво, релігію, технічні досягнення, економіку та військову справу давніх часів. Книга містить чимало унікальної інформації і результати найновіших досліджень. Українська історія – неймовірна, давайте зробимо минуле ближчим.

Де? Київ, вул. Лаврська, 27, вхід з вул. Запещерна, тильна сторона Меморіалу Батьківщина-Мати (Музей Становлення української нації).

Час: 16:00.

Вартість: безкоштовно за попередньою реєстрацією.

10 березня – розмова про життя в стилі еко та презентація книжки «Жити із "зеленим серцем". Подбай про себе і планету»

8 перших книжкових подій цієї весни: афіша 1-15 березняВас турбує доля планети, однак боїтеся почати жити в стилі еко? Це не страшно і зовсім не складно, якщо користуватися лайфхаками еко-активістів. Про це новинка від видавництва «Наш Формат», а на зустрічі ініціативи «Україна без сміття» розкаже про те, як зменшити кількість відходів і на що зважати в побуті.

Де? Київ, Михайлівський провулок, 9б (Creative Women Space).

Час: 19:00.

Вартість: безкоштовно.

13 березня – концерт-вистава Мар’яна Савки та Ахтема Сеітаблаєва «Не відпускай»


8 перших книжкових подій цієї весни: афіша 1-15 березняВипадкова жінка і випадковий чоловік. Та хто знає, чи випадковою була їхня зустріч в аеропорту? Мимовільні погляди, думки, слова. Чи вдасться їм не відпустити один одного чи розійдуться обоє по своїх справах?
Мар’яна Савка відома українським книголюбам завдяки короткій прозі («Лялька»), поетичним збіркам («Оптика Бога») і дитячим книгам («Казка про старого Лева»). Ця вистава – можливість побачити авторку у новому амплуа.

Де? Київ, вул. Леоніда Первомайського, 5В (Будинку звукозапису Українського радіо).

Час: 19:00.

Вартість: 70-220 грн.

12 березня – лекція Євгена Стасіневича «Селінджер: письменник-привид»


8 перших книжкових подій цієї весни: афіша 1-15 березняЄ загадкові письменники, є скандальні, є письменники-легенди. Але Девід Джером Селінджер саме письменник-привид: невловимий, неочевидний, ілюзорний. І це не лише про його творчість, адже своє життя Селінджер «будував» така само скрупульозно. Ви ж читали його культовий роман «Ловець у житі»?

Де? Київ, вул. Володимирська, 49а (Inveria Space).

Час: 19.00.

Вартість: 400-450 грн.


Автор - Світлана Варук