Книги для детей и подростков о взрослении
Що почитати

Книги для дітей та підлітків про дорослішання

30 Листопада 2020 8:07 Book24.ua

Підлітковий вік – один з найважливіших періодів розвитку та становлення особистості, тому так важливо знаходити відповіді на всі запитання, які турбують хлопчиків та дівчаток у цей час. Для цього нелегкого завдання якнайкраще підійдуть енциклопедії та посібники про статеве дозрівання, в яких міститься вся необхідна для дітей інформація. Ми зібрали для вас добірку найкращих книг у цій сфері і нарешті готові нею поділитися.


«Поговоримо про місячні!» Юмі Стайнз, доктор Мелісса Кан

1.jpgНапевно, це одна з тих самих книг, які необхідно прочитати кожній дівчинці в такий нелегкий період дорослішання. Вона підготує юну леді психологічно і дасть безліч порад, що стануть у пригоді в той момент, коли розпочнуться місячні. Дівчатка зможуть знайти відповіді на запитання про гігієну, про спорт, а також про те, що ж відбувається з нашим організмом у ці дні.

Вся інформація, що присутня у книзі, перевірена кваліфікованими лікарями, тому не варто хвилюватися про її недостовірність. Проста мова написання створить комфортну та невимушену атмосферу, яка є неймовірно важливою у цей період, а кумедні ілюстрації дадуть змогу позбутися незручності та страху.

buttom_960_212.png

«Книга для дівчат. Посібник зі статевого дозрівання від Еллен та Ніни» Ніна Брокманн, Елен Сантеккен Дал

2.jpgАвторки, які самі пройшли етап статевого дозрівання, як ніхто інший зможуть допомогти дівчаткам дізнатися про все, що їх цікавить у цьому віці. Вони на своєму досвіді покажуть, що всі зміни, які відбуваються у цей період з нашим організмом, - це нормально, адже кожна жінка в якийсь момент з цим зіштовхувалась.

Манера написання книги дуже легка та молодіжна, тому в дівчат не виникне відчуття ніяковості. Читачки дізнаються все про особливості будови тіла, про зріст, менструацію, а також про емоційний та психологічний стан у такий важкий період. До того ж, смішні жарти та анекдоти піднімуть настрій і покажуть всі ситуації з іншого боку.

buttom_960_212.png

«Мія дорослішає. Що треба знати про дозрівання», «Бруно дорослішає. Що треба знати про дозрівання» Моніка Пейткс

Дорослішання.jpgВидавництво Урбіно подарувало юним хлопчикам та дівчаткам аж дві книги про дозрівання від педіатра Моніки Пейткс. Лікарка у досить цікавій та веселій формі відповідає на найчастіші запитання дітей про дорослішання їх організму. Все, що так хвилює читачів у пубертатний період, авторка піднесла у вигляді щоденника Бруно і його сестри Мії, доповнивши всі сторінки дивовижними ілюстраціями.

Головною метою створення книг було те, щоб діти не боялися дорослішати й змінюватися, адже все це природньо і звично для нас усіх.

buttom_960_212.png

«Як я дорослішаю. Посібник для дівчат» Аніта Найк, «Як я дорослішаю. Посібник для хлопців» Філ Вілкінсон

Дорослішання1.jpgЦими прекрасними путівниками по дорослішанню хлопчиків та дівчаток нас порадувало видавництво #книголав. Чому з нашим організмом з кожним днем відбуваються якісь зміни? Чи це нормально відчувати ті чи інші емоції? Яким чином змінюється наше тіло, та що очікувати від дозрівання? На всі ці питання юні читачі зможуть знайти відповідь в прекрасних енциклопедіях від Аніти Найк та Філа Вілкінсона.

Корисні поради та цікава інформація допоможуть дітям з легкістю впоратися з цим етапом їхнього життя. Вони дадуть змогу краще пізнати себе, прийняти усі зміни та впевнено подолати мандрівку своїм дорослішанням.

buttom_960_212.png

«Читати заборонено! (Майже) таємний посібник» Ілона Айнвольт

7.jpgЦя книга стане справжнім відкриттям для підлітків, які хочуть дізнатися все про такий важливий період їхнього життя. Вона розповість про ситуації, з якими їм доведеться зіштовхнутися, та про вирішення багатьох проблем. Відверті та чесні відповіді на запитання зможуть не тільки завоювати прихильність читачів, а й допоможуть пройти етап дорослішання без будь-яких труднощів.

Підлітки – це майбутнє нашого суспільства, тому так важливо підтримати їх у цей момент і відповісти на все, що їх хвилює. З цим завданням якнайкраще впорається книга Ілони Айнвольт.

buttom_960_212.png

«Підліткам про головне: Все, що цікавить хлопців та дівчат» Оксана Ромащенко, Марлена Буш, Світлана Возіанова

8.jpgЧому на лиці починають з’являтися прищі? Чому зовнішність так стрімко змінюється? Що таке перше кохання і як воно на нас впливає? Статеве дозрівання – це визначний період у житті кожного підлітка, тому відповіді на ці питання знати дійсно необхідно. А три неймовірні жінки, спеціалістки у своїх сферах, допоможуть хлопцям і дівчатам з легкістю з усім впоратися, а також вони розкриють безліч секретів цього надзвичайно складного етапу для всіх дітей.

Посібник стане корисним для обох статей, адже проблеми, з якими зустрічаються підлітки в ці роки, у всіх однакові.

buttom_960_212.png


Кожна з цих книг стане неймовірно корисною для юних особистостей. Вони дадуть відповіді на всі найважливіші запитання і допоможуть з легкістю пройти такий складний період життя.

Автор: Анастасія Поляк