Лучшие книги про счастье
Що почитати

Найкращі книги про щастя

13 Грудня 2020 12:18 Book24.ua

Як стати щасливим, і що все ж таки потрібно для цього робити? Це питання хвилює ледь не кожну людину, але не всі при цьому хочуть працювати над собою та самовдосконалюватися.

Про те, як бути щасливим тут і зараз, розповідають найкращі фахівці, які довгий час досліджували це прекрасне почуття. Вони подарували світові унікальні книги, що стануть справжнім відкриттям для тих, хто вже давно шукає гармонію, радість і задоволення від кожного прожитого дня. Якщо ви готові змінювати своє життя на краще, то вам обов’язково потрібно прочитати ці історії.


Книги про щастя. Список


«Хюґе» Мері Туррел Сьодерберґ

Найкращі книги про щастяЧи знаєте ви, що таке хюґе? Це чудернацьке і зовсім незвичне для нас слово криє в собі дивовижну філософію і сенс життя для мільйонів. Як не дивно, саме данці, найщасливіші люди світу, вигадали цей термін. Хюґе – це натхнення та здатність насолоджуватися кожним моментом, це любов до всього світу та можливість бачити красу в дрібничках.

Ця книга належить до тих, після яких одразу ж виникає бажання працювати над собою, змінюватися і рухатися тільки вгору. Вона відкриє для вас завісу до особливого та унікального мистецтва жити. Тепла і затишна атмосфера історії подарує читачам лише позитивні емоції та надихне на нові звершення. Бонусом стануть неймовірні рецепти страв, які зможуть підняти вам настрій навіть у похмурі й холодні дні.

buttom_960_212.png 


«Маленька книга люке. Секрети найщасливіших людей світу» Мік Вікінг

Найкращі книги про щастяКнига відомого данського дослідника стане справжнім путівником у вашій мандрівці в пошуках щастя. Вона зібрала в собі історії людей з різних куточків світу. У кожного з них своя культура, свої захоплення, своє життя і свої цінності, проте всі вони можуть з упевненістю назвати себе найщасливішими. В чому секрет цих людей, і як потрапити до їх числа? Саме для тих, хто шукає відповідь на це запитання, Мік Вікінг створив таку прекрасну книгу і дав можливість будь-кому відчути себе щасливим.

Автор якнайкраще описав складові цього почуття, взявши для прикладу досвід інших людей. Після прочитання читач сам зможе визначити, що для нього означає щастя і як віднайти його у своїй душі. А чого тільки варті ілюстрації та фото з різних країн! Вони обов’язково створять особливу атмосферу, яка перенесе кожного в світ радості й любові.

buttom_960_212.png


 «Маленька книжка ікіґай. Секрети щастя по-японському» Могі Кен

Найкращі книги про щастяНасправді, не тільки данці славляться своєю філософією і здатністю в усьому знаходити щастя. Старовинний народ японців не гірше за скандинавців знає, як постійно залишатися в гармонії з собою та зовнішнім світом і як бачити красу в усьому, що нас оточує. Їхня таємниця криється в п’яти пунктах, яким вони слідують з дня у день. Саме вони дають змогу японцям цінувати своє життя і щомиті ним насолоджуватися.

До того ж автор підносить читачу історії людей, які щодня живуть за принципом ікіґай, а також доповнює все корисною інформацією та розповідями про традиції і культуру країни вранішнього сонця. Читач зможе одразу ж застосувати деякі поради у власному житті.

buttom_960_212.png


«Керуй гормонами щастя» Лоретта Граціано Брюнінг

Найкращі книги про щастяВи коли-небудь замислювалися над тим, що ж відбувається в нашому мозку в моменти неосяжної радості та натхнення? Які гормони відповідають за хороший настрій, і як навчитися їх контролювати?

Лоретта Граціано Брюнінг – професіонал у своїй справі, тому вона вирішила зрозумілими словами пояснити різні біологічні процеси нашого організму, які пов’язані з почуттями. Професорка дасть зрозуміти, чому ми так часто звертаємо увагу саме на негатив у нашому житті і приділяємо мало часу радісним моментам. Книга допоможе змінити ваше мислення з наукової точки зору і дасть безліч настанов, щоб ви нарешті змогли принести позитив у кожен день.

buttom_960_212.png


«Книга радості: вічне щастя в мінливому світі» Далай-лама та ін.

Найкращі книги про щастяНегативні емоції – це також невід’ємна частина життя кожної людини. Проте не всі можуть похвалитися вмінням їх контролювати. Якщо ви вже давно хочете навчитися володіти своїми емоціями та почуттями, то книга Далай-лами стане чудовим помічником у цій нелегкій справі. Вона виконана у формі діалогу між двома друзями, в процесі якого читач зможе зрозуміти те, як віднайти радість та гармонію в усіх їх проявах.

Як приборкати злість, гнів, відчай, сильне горе та заздрість? Цьому ви зможете навчитися завдяки порадам двох духовних наставників, найрадісніших людей світу. Прості настанови та вправи допоможуть вам відшукати щастя навіть у нелегкі часи.

buttom_960_212.png


«Проект Щастя» Рубін Ґретхен

Найкращі книги про щастя«Проект Щастя» — це збірник тисячолітньої мудрості та дієвих порад, які допоможуть кожному внести в своє життя ще більше радості, натхнення і любові. Рубін Гретхен, авторка цієї дивовижної книги, одного дня зрозуміла, що бути щасливим тут і зараз – найголовніша її мета. Вона увесь рік проводила дослідження у галузі психології, спостерігала за тим, які чинники роблять її будні яскравішими і цікавішими, та дійшла до висновку, що постійна праця над собою – це найголовніша запорука гармонії.

Авторка започаткувала свій проект для того, щоб згодом надихнути кожного на створення свого, такого ж особливого та унікального. Адже у всіх людей рецепт щастя різний, тому книга лише наштовхує на те, щоб ми нарешті звернули увагу на дрібниці та знайшли власну радість і насолоду від життя.

buttom_960_212.png


«Большая книга богатства и счастья» Луїза Хей

Найкращі книги про щастя«Кожна людина – коваль свого щастя». Напевно, ми всі знаємо цю відому приказку, проте чи глибоко ви замислювалися над її словами? Книга Луїзи Хей вкотре дасть зрозуміти, що лише наші думки, дії та оточення впливають на те, чи будемо ми щодня відчувати ту бажану радість і задоволення.

Авторка впевнена, що саме афірмації та робота над своєю підсвідомістю принесуть довгожданий результат. ЇЇ поради дали змогу мільйонам людей повірити в себе та у свою внутрішню силу, зцілити душу після важких часів і кожного дня працювати та вдосконалюватися в духовній сфері. Жінка дає лише ефективні поради, тому чи готові ви змінювати своє життя, залежить тільки від вас.

buttom_960_212.png


«Хочу й буду: Прийняти себе, полюбити життя й стати щасливим» Михайло Лабковський

Найкращі книги про щастяКнига відомого психолога Михайла Лабковського, на відміну від багатьох інших, дасть конкретні та чіткі поради щодо того, як справитися зі своїми страхами й тривогами та нарешті знайти довгоочікуване щастя. Вона відповість на безліч питань без заглиблення у психоаналіз і дитячі травми. До того ж, погодьтеся, читати настанови від професіонала набагато ефективніше.

Цей посібник відкриє очі багатьом, хто дотепер не знає, як почати змінювати своє життя на краще. Він відкриє вам довгий шлях до радості та всеобіймаючої любові, до розвитку і становлення особистості. Стати щасливим – це лише ваш вибір!

buttom_960_212.png


«Мистецтво любові» Еріх Фромм

Найкращі книги про щастяЛюбов – це унікальне почуття, яке керує кожним. Це не лише глибоке кохання до найдорожчих людей, це вміння цінувати себе, навколишній світ і все, що нас оточує. Як ви вважаєте, любити – легке завдання? Чи, можливо, це важка праця над собою, над своїми емоціями та світосприйняттям?

Прекрасна книга німецького філософа Еріха Фромма допоможе кожному читачеві заглянути у найвіддаленіші куточки цього почуття та дізнатися всі його таємниці. Ви зможете проаналізувати своє життя і віднайти в ньому сенс у вигляді дивовижного мистецтва любити. Автор написав цю книгу саме для тих, хто перебуває в пошуках свого шляху, хто намагається знайти відповіді на сотні запитань і хто дійсно готовий змінювати свої погляди на світ.

buttom_960_212.png


«Купи собі той довбаний букет: та інші способи зібратися докупи від тієї, кому вдалось» Тара Шустер

Найкращі книги про щастяЛюбов до себе – одне з найважливіших почуттів, яким повинна володіти кожна людина, адже саме з нього починається дорога до щастя. Як щодня прокидатися з вдячністю та натхненням? Як перестати критикувати себе за всі свої вчинки? Як позбутися від обмежень, які ми самі побудували в голові? Місію відповісти на ці питання взяла на себе Тара Шустер.

Ця книга стала одним з тих прикладів історій про сильних жінок, які хочеться перечитувати знову і знову. Авторка пройшла тернистий шлях до того, щоб стати тією особистістю, якою вона є зараз. Вона ділиться усіма порадами та методами, що вона використовувала, зі своїми читачками, щоб вони також віднайшли це почуття щирого кохання до себе та свого життя.

buttom_960_212.png


Всі ці книги якоюсь мірою допоможуть кожному з вас віднайти в собі справжні та щирі почуття любові та радості, натхнення та наснаги, гармонії та щастя. Також ми відшукали для деякі цитати з цих прекрасних путівників, щоб ще більше ними зацікавити.

«Щастя — це єдина річ, яка не стає меншою, коли нею ділиш­ся» — «Маленька книга люке» Мік Вікінг.

«Фахівці стверджують, що заперечення поганих почуттів навпаки підсилює їх. Якщо ж їх визнати, це сприятиме відновленню гарного настрою» — «Проект Щастя» Рубін Гретхен

«Люди, якими ти себе оточуєш, визначають якість твого життя. Вони свідомо чи несвідомо впливають на тебе. Вони є втіленням твоїх цінностей, твоїх надій та твого уявлення про себе. Це люди, з якими ти поділяєш свій скінченний, ніколи достеменно не виміряний час на Землі, що постійно скорочується» — «Купи собі той довбаний букет: та інші способи зібратися докупи від тієї, кому вдалось» Тара Шустер

«Сенс життя — в самому житті. Мета життя — в тому, щоб отримувати від нього задоволення» — «Хочу й буду: Прийняти себе, полюбити життя й стати щасливим» Михайло Лабковський

«Любов до когось — це не просто сильне почуття, це рішення, судження, обітниця. Якби любов була простим відчуттям, люди не давали б одне одному обіцянку кохати вічно. Відчуття з’являється й може зникнути. Як я можу думати, що воно залишиться довіку, якщо мої дії не ґрунтуються на судженні й рішенні?» — «Мистецтво любові» Еріх Фромм.


Автор: Анастасія Поляк