Книги, которые стоит читать детям на ночь
Що почитати

Книги, які варто читати дітям на ніч

30 Січня 2019 11:37 Book24.ua

Вечірнє читання є одним з найважливіших моментів у спілкуванні батьків та дітей, адже воно дарує можливість ненадовго перенестися у чарівний світ чудес та дозволяє змалечку прищепити дитині смак до літератури. І нижче представлена ​​добірка книг, які неодмінно треба прочитати своїм дітям на ніч.


«Шустрик», Мар'яна Князевич

1.jpgЧудова дитяча книжка, в якій барвисті ілюстрації займають більшу частину сторінки. Вони настільки реалістичні, емоційні та наповнені всілякими деталями, що дітям буде дуже цікаво їх розглядати, слухаючи розповідь.

Сама історія не менш цікава та зворушлива. Вона розповідає про допитливого лисеня, яке без дозволу відправилося до лісу на полювання, потрапило у біду, але все ж зуміло впоратися з усіма труднощами. А допомогли йому в цьому нові друзі.

Зворушлива розповідь вчить допомагати оточуючим, бути чуйним та уважним один до одного. Спочатку ця книга буде доброю казкою на ніч для вашого малюка, а трохи пізніше, він і сам із задоволенням буде її читати та розглядати картинки.

«Вельветовий Кролик, або Як оживають іграшки», Марджері Вільямс

dc14165edc0ca05d0bfef5f5bd0a9261.JPGКоли ми любимо, ми відчуваємо особливе душевне тепло. І неможливо пояснити, як і чому виникає це почуття. З дитячими іграшками теж не передбачити, яка з них стане улюбленою. Ось і головний герой цієї розповіді полюбив всім серцем свого вельветового кролика та довіряв йому свої найпотаємніші таємниці.

Марджері Вільямс вдалося наповнити свій твір величезним змістом, адже вона не просто розповіла про любов дитини до своєї іграшки, вона наочно показала, що тільки любов робить усіх нас справжніми. Ця зовсім маленька історія допоможе зрозуміти вашій дитині, що означає любити та бути справжнім другом незважаючи ні на що.

«Капосна книжка Малого Вовчика», Іан Вайброу

3.JPGДотепна та повчальна книга про пригоди маленького вовченя у Школі пустунів. Його туди відправили, щоб він перестав бути таким добрим та м'яким. Але чи зможе вовченя освоїти всі дев'ять правил пустунів та стати по-справжньому злим вовком або все ж вирішить залишатися ввічливим та добрим?

Розповідь написана у вигляді листів головного героя до своєї матусі та татуся, а особливий шарм книзі надають невеликі чорно-білі ілюстрації та численні написи, виділені іншими шрифтами. Але головною особливістю цієї книги є карта на першій сторінці, до якої дитина буде повертатися під час читання, та цікаві вставки-завдання. Саме завдяки незвичайній подачі та оформленню, ця сучасна пригодницька повість не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих.

«Молочний зуб дракона Тишка», Алла Потапова

3d5f274e93b1dcf552d07f1c5bf39ec8.JPGГарна та по-дитячому наївна казково-пригодницька історія. Цю книгу неодмінно варто читати на ніч своїм дітям. Вона перенесе вас в казкову країну з незвичайними жителями, а вам доведеться разом з головними героями допомогти дракоші Тишці потрапити додому. Чи зможуть вони протистояти усім ворогам та подолати усі негаразди? Авторка зуміла простою та доступною мовою розповісти дітям про дружбу, відвагу та безкорисливу​​допомогу.

Розповідь досить велика, зате ваші малюки будуть з нетерпінням чекати вечора, щоб ви якомога швидше їм почитали про веселі пригоди головних героїв.

«Тінкі й чарівна квітка», Блер Мері

ec9bd483c6749cbb729ce11f881bc775.jpgТвір розповідає про життя звичайної сім'ї, де всі разом займаються вирощуванням різноманітних рослин, в тому числі лікарських та дуже рідкісних. Також він познайомить вас з маленькою дівчинкою – Лілі, яка була здатна повернути до життя будь-яку рослину та зуміла подружитися з незвичайним кроликом Тінкі. А коли з оранжереї пропала дуже рідкісна квітка, саме кролик пообіцяв її знайти. Чи зумів Тінкі відшукати винного та повернути квітку?

Ця книга в черговий раз доводить, що саме віра в чудеса, доброта та любов роблять цей світ кращими.

«Маленькие сказки про ёжиков», Євген Комаровський

6.jpgЦю книгу можна читати малюкам, починаючи з шести місяців та до 4-х років. На її сторінках зібрано кілька кумедних історій з життя маленького їжачка – про те, як він пізнає світ та вивчає усе, що його оточує, про те, як він будує свої відносини з рідними та друзями, а також про те, як він міркує про події, що відбуваються навколо.

На прикладі їжачка, Комаровський дотепно описав життя найзвичайнісінького малюка, якому цікаво абсолютно все, який кожен день робить все нові та нові відкриття та шалено любить побешкетувати. На особливу увагу заслуговують і барвисті ілюстрації, які ваша малеча буде розглядати із задоволенням.

«Сказки», Софія Прокоф'єва

7.jpgАбсолютно усі твори Прокоф'євої відрізняються глибоким знанням дитячої психології. Провівши героїв своїх казок через численні випробування на хоробрість, кмітливість, людяність та доброту, авторка показує, що без власного бажання та праці ніякі чарівні засоби не допоможуть стати порядною та чесною людиною.

До цієї збірки увійшли кращі казки Прокоф'євої для хлопчиків та дівчаток у віці від 2-х до 12-ти років. Усі казки відрізняються динамічним сюжетом, але в кінці добро обов'язково переможе зло.

Кожна з цих книг подарує масу позитивних емоцій та дозволить вам провести зі своєю дитиною незабутні вечори.


Автор: Світлана Варук