Книжные новинки сентября 2021
Що нового

Книжкові новинки вересня 2021

6 Жовтня 2021 9:23 Book24.ua

Перший місяць осені був по-справжньому особливим, адже саме у вересні відбулися аж чотири масштабні книжкові фестивалі в різних куточках нашої країни. Серед них —  Міжнародний книжковий фестиваль «Book space 2021» у місті Дніпро, «XII Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz» у Чернівцях, «Львівський міжнародний 28 BookForum» у Львові та книжковий фестиваль «Mariupol Open Book» у Маріуполі. Спеціально до цих заходів безліч українських видавництв підготували найрізноманітніші новинки будь-яких жанрів, щоб урочисто представити їх читачам на фестивалях. Ми зібрали для вас найцікавіші книги, які були презентовані у вересні, і тепер готові розповісти про них вам у вигляді нашої традиційної добірки.


«Письмо — це дизайн. Як слова створюють досвід користування» Майкл Меттс, Енді Велфл

Видавництво «ArtHuss»

ce8709e16d14dda64e612b2e0f9bbddf.jpgСлова мають великий вплив на аудиторію, тому і райтери, які докладають чималих зусиль на створення якісного продукту, повинні займати важливе місце в команді. Від тексту залежить те, як сприйме інформацію читач, які емоції він у нього викличе. Саме тому потрібно залучати письменників на ранніх етапах створення проєкту, радитися з ними та комунікувати.

Автори посібника опитали близько двадцяти райтерів з різних компаній та виявили, що всі з них стикалися з однаковими проблемами: колеги залишають їх осторонь процесу створення продукту, їхню працю недооцінюють, та вони не відчувають себе повноцінним членом команди. Ця книга допоможе кожному письменнику стати справжнім дизайнером слова, дасть змогу познайомитися з історіями та досвідом інших райтерів і навчить правильній комунікації в колективі.

buttom_960_212.png


«Кримський інжир. Чаїр» Уп. Алім Алієв, Анастасія Левкова

Видавництво «ВСЛ»

e83fc996b1b767ff43aa54962525eef4.jpgКримськотатарський народ багатий на унікальну культуру, різноманітні традиції та звичаї. Українці з давніх віків були невідривно пов’язані з цією нацією, з якою завжди жили пліч-о-пліч. В новій книзі від «Видавництва Старого Лева» читачі зможуть познайомитися з неймовірними творами, серед яких знайдеться і проза, і поезія українською та кримськотатарською мовами. В усіх текстах відчувається особлива атмосфера цього давнього народу, висвітлюється історія Криму, розповідається про видатних осіб краю через незвичайні або ж зовсім буденні ситуації. Реальність крокує поруч із вигадкою, сум переплітається з почуттям щастя, а в кожному слові прозирає дух культури кримських татар.

Цікавою особливістю є також переплетення української та кримськотатарської мов. Обидва народи зможуть краще познайомитися з сучасною та класичною літературою одне одного.

buttom_960_212.png


«Вселенная Хаяо Миядзаки. Картины великого аниматора в деталях» Гаэль Бертон

Видавництво «Форс»

8f0622b8dffedcb3c13bab0d112722da.jpgХаяо Міядзакі – відомий японський режисер-аніматор, який зі звичайного художника-фазувальника став справжнім майстром, спеціалістом своєї справи. Як чоловік зміг досягнути такого успіху? Які теми пронизують кожну роботу легендарного аніматора? Яка драма відбувалася в житті Хаяо? Нова книга від Гаеля Бертона, японського письменника та шанувальника творчості Міядзакі, розкриває читачам всі секрети біографії геніального митця, а також представляє зовсім інше бачення світу, створеного великим аніматором. Ця новинка розповість про всі етапи життя Хаяо: від юних років до найяскравіших часів у його кар’єрі, дасть змогу по-новому поглянути на фільми автора, відшукати найменші деталі, які роблять кожну працю майстра справжнім витвором мистецтва. Книга буде цікавою як і тим, хто вже давно слідкує за творчістю Міядзакі, так і тим, хто тільки починає знайомитися з унікальним Всесвітом великого аніматора. 

buttom_960_212.png


«Матера вам не наймичка, або Чому діти це... Прекрасно» Катя Бльостка

Видавництво «Віхола»

f06142d585483c42109e95f77edf0fb4.jpgМатеринство – завжди справа непроста. Безліч жінок з великими труднощами проходять цей довгий шлях. Книга від Каті Бльостки, матері 4 прекрасних хлопчиків, розповість про справжнє та зовсім не ідеальне материнство без будь-яких прикрас. Авторка правдиво та детально описує і свій досвід: від тесту з двома смужками до самого процесу виховання своїх синів. Всі проблеми, з якими стикаються молоді мами, розкриваються тепер зовсім по-іншому. Посібник дасть поради щодо особливого догляду за малечею, щодо таких труднощів, як перші захворювання дітей і перші незручні запитання. Поєднання гумору, самоіронії та дійсно важливих тем зробить читання книги значно легшим та приємнішим. Книга відійде від звичних стереотипів та шаблонів, які закріпилися у суспільстві, і розкриє новий погляд на материнство. 

buttom_960_212.png


«Ґерда. Книга 1: Історія одного китеняти», «Ґерда. Книга 2: Розповідь про мужність на морі» Адріан Махо

Видавництво «BookChef»

Новинки вересня.jpgҐерда – маленьке китеня, яке мандрує великими водними просторами разом зі своєю улюбленою сім’єю. Їхній дім - там, де вони разом. Це все що потрібно для щастя китам. Проте в один момент стається щось по-справжньому страшне та несподіване, в результаті чого маленька Ґерда залишається зовсім сама, без своєї сім’ї та будь-якої підтримки. Сповнене суму та самотності китеня починає довгу подорож морями та океанами, щоб хоч якось відволіктися від думок про втрату. В цей час вона зустрічає безліч нових друзів: восьминогів, пінгвінів, чайок, які відкривають перед Ґердою новий захопливий світ. Але чи зможе китеня знайти те, що так прагне відшукати?

Друга частина неймовірної історії розповість про пошуки Ґердою та її братом Ларсом слів колискової, яку в дитинстві їм співали батьки. Їхня мандрівка буде сповнена справжніми пригодами та неочікуваними подіями, на шляху зустрінеться чимало дивовижних істот. Чи зможуть брат та сестра віднайти втрачені слова з улюбленої пісні?

Обидві частини книги несуть в собі значно більшу мораль, ніж може здатися на перший погляд. В історії китів багато-хто зможе знайти схожості зі своїм життям. Душевний та продуманий до деталей сюжет не залишить байдужим нікого. Також кожну сторінку книг прикрашають дивовижні ілюстрації, від яких важко буде відірвати свій погляд. 

buttom_960_212.png


«Історії про життя 50 українців та українок» Булгакова Г. К., Курлович Т.В.

Видавництво «Ранок»

neserijnij-50-vidatnikh-ukrayinciv-ta-ukrayinok-istoriyi-tikh-kim-pishayemosya-u-001.jpgЗа всю довгу та складну історію нашої держави було безліч українців, які робили грандіозні відкриття, створювали щось унікальне й таким чином прославляли Україну. В новинці від видавництва «Ранок» зібрані розповіді про 50 найвидатніших осіб, які чимало зробили для розвитку нашої країни. Всі вони працювали в різних галузях та в різні часи, але кожен з них є величезною частиною історії України. Про когось ви вже знаєте і, можливо, не раз про нього чули, а з кимось матимете змогу познайомитися вперше. Залежно від галузі, в яку ці особистості зробили свій внесок, книга поділена на 4 розділи: «Навчати й рятувати», «Уявляти й творити», «Вірити й долати» та «Досліджувати й відкривати». Кожну сторінку прикрашають дивовижні орнаменти та зображення видатних українців та українок. Енциклопедія допоможе всім читачам краще ознайомитися з історією нашої держави та наново в неї закохатися!

buttom_960_212.png


«12 місяців. Рік сенсу: як знайти покликання й жити щасливо» Поліна Башкіна

Видавництво «Фабула»

139d92bb767fb94e55d30534cade7548.jpgВигорання на роботі не приходить просто так, а тим більше не минає одразу після відпочинку. Можливо, саме так наш організм та психіка намагаються дати знак, що потрібно змінювати професію та шукати нову справу, в якій ми по-справжньому знайдемо самих себе. Проте як же залишити роботу, в котру вклав стільки сил? Як почати змінювати своє життя на краще?

Поліна Башкіна на власному прикладі покаже читачам, як покинути справу, яка вже не приносить задоволення, та віднайти своє щастя в чомусь іншому. Жінка звільнилася з офісної роботи і виділила весь рік на пошуки самої себе. За 12 місяців Поліна змінила 12 професій та зрештою знайшла своє покликання. У цій книзі авторка розповість читачам про свій досвід, дасть безліч порад щодо вибору професії, а також опише історії 12 різних людей, які звільнилися з неулюбленої роботи і почали займатися тим, що приносить їм лише радість та натхнення. 

buttom_960_212.png


«Не мона. Зміниш звички — зміниш життя!» Джен Сінсеро

Видавництво «BookChef»

1c5419b0c24efbaaf8067fcef04b84eb.jpgКожен з нас, напевно, хоч раз намагався побороти свої шкідливі звички та натомість замінити їх корисними, які тільки б могли покращити наше життя. Проте позбутися від поганих не так то й просто. Дехто після першого ж зриву повертає шкідливі звички назад у своє життя та більше не намагається щось змінити.

Джен Сінсеро на власному досвіді покаже читачам, що погані звички можна побороти, і зробити це справді необхідно. Письменниця детально дослідила це психологічне явище та поділилася знаннями у своїй книзі. В основу посібника лягли як і реальні історії з життя Джен, так і різноманітні дослідження людських звичок. Авторка доповнила всю корисну інформацію багатьма вправами, які допоможуть читачам отримати новий заряд енергії та бажання змінитися на краще. 

buttom_960_212.png


«Стус. Палімпсести» Василь Стус

Видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га»

1daaa65a3ef1a55364efb10adcf9e34e.jpgВасиль Стус – видатний громадський діяч ХХ століття, дисидент, а також неймовірно талановитий поет, у творах якого криються біль та страждання всіх людей того часу. Його вірші є справжньою поживою для глибоких роздумів, їх хочеться перечитувати сотні разів, ними хочеться захоплюватися. У вересні видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га» зробило справжній подарунок для всіх поціновувачів творчості Василя Стуса та видало цілу збірку творів письменника в улюбленій серії багатьох колекціонерів книг - «Українська поетична антологія». Цікавим доповненням до віршів поета є і його листи, сповнені переживань та філософських роздумів. Деякі примітки, зроблені Василем після віршів, зможуть висвітлити важкі моменти й труднощі, з якими зіштовхувався письменник в той час. Ця книга заслуговує на те, щоб бути прочитаною кожним українцем! 

buttom_960_212.png


Ми сподіваємось, що ви мали змогу побувати на книжкових фестивалях вересня та придбати омріяні новинки, а якщо ж ні, то хутчіш обирайте книгу, яка вас зацікавила, з нашого списку й кидайте її у свій електронний кошик. Ми впевнені, що котрась із історій неодмінно опиниться у вашому серці.

Автор: Анастасія Поляк