Новинки августа 2021
Що нового

Новинки серпня 2021

7 Вересня 2021 9:07 Book24.ua

Ось і підійшов до кінця останній місяць літа. Для когось ця пора пролетіла зовсім непомітно, а хтось, можливо, вже давно почав відраховувати дні до настання осені. Тим не менш, серпень знову порадував книголюбів різноманітними новинками будь-яких жанрів. Історії, які ми зібрали для вас у цій добірці, стануть як і хорошим подарунком для близьких людей, так і чудовою компанією в прохолодні вечори осені для вас самих. Книги з психології, фантастика, подорожі, мемуари – все це презентували нам видавництва в серпні, тому гайда обирати для себе новинки!


«Годі ходити навшпиньки. Життя з емоційно нестабільною людиною» Пол Мейсон, Ренді Креґер

Видавництво «BookChef»

3e3a8ee31af707c77f444b90ed4fe8d1.jpgКожна друга людина у своєму житті зустрічала емоційно нестабільних особистостей, у яких одна неправильна дія може викликати вибух агресії та істерики. Дехто живе з ними щодня та мусить дуже часто витримувати такі виплески почуттів. Як допомогти людям з емоційно нестабільним розладом та не зіпсувати з ними стосунки? Як не піддаватися їхньому токсичному впливу?

Книга Пола Мейсона та Ренді Креґер стала світовим бестселером у жанрі психології та допомогла тисячам людей покращити своє життя поряд з емоційно неврівноваженими рідними і друзями. Автори пропонують читачам дізнатися про симптоми, якими проявляється цей психічний розлад, особливості поведінки особистостей, які ним страждають, а також про те, як вберегти себе від маніпуляцій з їхнього боку та як віднайти радість і задоволення від спілкування. В книзі ви також натрапите на анкету, яку зможуть заповнити ваші близькі, щоб визначити наявність у них емоційно нестабільного розладу.

buttom_960_212.png


«Порадник юних українців» Розлуцький Назар

Видавництво «АССА»

65f3bf53e7701f744aefe449615bdb58.jpgПрищеплювати дитині любов до своєї Батьківщини потрібно змалку, тому видавництво «АССА» до 30-ої річниці Дня незалежності підготувало новинку для всіх юних читачів, щоб вони краще дослідили свою країну-неньку та дізналися багато цікавих фактів про український народ. Посібник дасть змогу дитині довідатися про географічне положення України, про особливості її кліматичних умов та розташування, про природні об’єкти та найвизначніші пам’ятки культури нашої нації. Також малюк зможе прочитати велику кількість захоплюючої інформації про давні традиції та звичай українців, нашу довгу та важку історію і дізнатися про те, як влаштований державний устрій країни та як це бути громадянином. Подорожуючи сторінками книги, дитина відкриє для себе нові факти про свою Батьківщину та наново в неї закохається. Посібник стане чудовим подарунком для юних патріотів!

buttom_960_212.png


«Місто уповільненої дії» Дністровий Анатолій

Видавництво «Видавництво Жупанського»

94ef34f2a025dee94c534e4733d208fa.jpgЗ роману «Місто уповільненої дії» розпочинається відома трилогія Анатолія Дністрового про кримінальних підлітків, яких «виростила» вулиця. Дії твору відбуваються на ранніх етапах 1990-х років, коли Україна тільки розпочинала своє існування як незалежна та самостійна держава. Саме на тлі цього нелегкого періоду в нашій історії висвічується життя тінейджерів, які не мріють про щасливе та успішне майбутнє, для яких немає жодних перешкод, щоб проявляти свою жорстокість, та які звикли існувати по власним правилам.

Роман став скандальним відкриттям тих часів та неодноразово піддавався критиці, а все тому, що автор для кращого сприйняття своїх героїв використовував сленгові слова, жаргонізми та всім відомий суржик. На початку ХХI століття такі мова й персонажі в літературних творах були неприйнятними та недопустимими. Проте зараз всі читачі можуть з легкістю познайомитися зі скандальним твором Анатолія Дністрового та визначити для себе, чи була виправданою та хвиля обурення, що оточила цей роман на початку його існування.

buttom_960_212.png


«10 країн після карантину» Роман Маленков

Видавництво «Віхола»

86f84a68e98c08d216381caed791c1fd.jpgПодорожі – одне з найкращих та найулюбленіших занять для мільйонів людей. Відкривати нові дивовижні місця, захоплюватися надзвичайними краєвидами, вивчати культуру інших країн, смакувати традиційну їжу окремих народів – ці та ще безліч різних можливостей з’являються перед нами завдяки мандрівкам світом. Проте, на жаль, всі плани та мрії великої кількості людей з різних куточків нашої планети зруйнувалися через пандемію та карантин. Закрилися кордони, стало важче втілювати свої подорожі, але автор запевняє, що не варто засмучуватися! Світ поступово повертається до звичайного ритму життя, а нам вже варто подумати та спланувати, які місця потрібно відвідати після карантину. Саме в цьому кожному з нас допоможе новинка від Романа Маленкова.

Автор зібрав у своїй книзі 10 країн, в яких неодмінно потрібно побувати після того, як відкриють всі кордони. Перед читачами постануть місця, які обов’язково необхідно відвідати, а також різні активності, які зроблять мандрівку в тому чи іншому місті значно цікавішою. Підготуємося до подорожей разом!

buttom_960_212.png


«Законы человеческой природы» Роберт Грин

Видавництво «Альпіна Паблішер»

4b3c09260312fa12760c174d9a2f8154.jpgВсі ми щодня робимо великі й маленькі рішення, реагуємо на різні обставини та проявляємо весь спектр емоцій. Вчинки та думки кожного з нас так чи інакше впливають на наше майбутнє та стосунки з оточуючими. Ми вчимося на власних помилках та намагаємося краще пізнати себе. У своїй новій книзі Роберт Грін розповість про 18 так званих «законів» людської поведінки, які притаманні всім нам, та навчить, як перетворити наші погані якості з ворогів на союзників. Як запобігти агресивній поведінці, побороти нарцисизм та розпізнати токсичний вплив інших людей? Як уникати у своєму житті заздрощів та як перестати заперечувати смертність? На всі ці питання автор дасть розгорнуту відповідь на дев’ятистах сторінках своєї новинки. Всі факти та поради спеціаліст доповнює історіями відомих особистостей: Коко Шанель, Мері Шеллі, Мартіна Лютера Кінга, Льва Толстого та його дружини і багатьох інших.

buttom_960_212.png


«Їжа для ментального здоров'я. Як харчуватися, щоб жити без стресу, депресії, тривожності» Ума Наїду

Видавництво «Наш Формат»

1e7d88233a664f713e9fb3b6e0a17fd0.jpgЧи знаєте ви, як пов’язані наше психічне здоров’я зі щоденними прийомами їжі? Чи може харчування впливати на емоції та самопочуття людини? Які продукти слід вживати при тих чи інших психічних розладах? Новинка від видавництва «Наш Формат» дасть змогу всім читачам, які цікавляться нутриціологією, отримати відповіді на ці та безліч інших запитань, а також дізнатися багато цікавої інформації щодо продуктів, які ми щодня вживаємо.

Ума Наїду, справжній фахівець у цій справі, провела дослідження і виявила, які продукти можуть негативно впливати на наше ментальне здоров’я. Вона висвітлює безліч способів того, як позбутися різних проблем із психікою за допомогою харчування. Також авторка пропонує читачам декілька варіацій меню для кожного ментального розладу. Саме завдяки правильним та здоровим прийомам їжі будь-хто зможе подолати всі перешкоди на шляху до щасливого та гармонійного життя.

buttom_960_212.png


«TRANSHUMANISM INC.» Виктор Пелевин

Видавництво «Форс»

11157e8553f14547a913e8abba49c743.jpgПеред читачами постає світ майбутнього з новими технологіями та законами, де багаті та забезпечені люди мають фантастичні привілеї. Після того, як їхнє тіло зістариться, вони зможуть відділити свій мозок і почати вічне життя у так званій «банці», де не буде місця простим смертним та надокучливим правилам. Що ж робити звичайним людям? Всі вони залишаться на землі та будуть до кінця своїх днів боротися за існування і важко працювати пліч-о-пліч з біороботами. Наскільки зміниться суспільство в таких умовах? Як це вплине на почуття та емоції людей? З якими проблемами та перешкодами будуть зіштовхуватися герої твору?

Автор недарма обрав саме світ майбутнього. Тими проблемами, які трапляються в книзі, Віктор Пелевін намагався привернути увагу кожного читача до найголовніших речей, про які необхідно замислитися нам в сьогоденні. Твір відкриє всім очі на справжню правду.

buttom_960_212.png


«Сценарии жизни, или Мистические Врата Судьбы» Владимир Захаров

Видавництво «Форс»

351815e29e85eb068ed9bc40a64bba4c.jpgЦи Мень Дунь Цея або Містичні Ворота. Ці загадкові та незвичні фрази дають назву давньому мистецтву китайської метафізики. Саме завдяки технікам Містичних Воріт люди змінювали на краще свою долю, закликали позитивну енергію й могли зазирнути в майбутнє. Колись це особливе мистецтво використовували тільки для військовий дій, адже за розрахунками Ци Мень Дунь Цея армія могла спрогнозувати вчинки ворога та розробити нову стратегію боротьби. В сьогоденні кожен бажаючий може дізнатися про техніки Містичних Воріт і навіть спробувати застосувати їх у своєму житті.

Володимир Захаров зробив багато досліджень у сфері китайської метафізики і тепер готовий поділитися своїми знаннями з кожним. Автор розповість довгу історію Ци Мень Дунь Цея та висвітлить декілька особливих технік цього мистецтва. У цій новинці, всього лише в п’яти розділах, ви знайдете цікаву та корисну інформацію без зайвих фактів і зможете отримати нові знання.

buttom_960_212.png


«Улюблений керівник» Чан Чжін Сон

Видавництво «BookChef»

f2795258a7c610db284d2d6842ef8f8d.jpgЧан Чжін Сон – відомий письменник Північної Кореї, лауреат багатьох державних премій, якого так цінував очільник країни Кім Чен Ір, а також він утікач, який змушений був залишити безтурботне існування, щоб зберегти своє життя. Як людина, яку обожнює її народ та сам Великий керівник, змогла дійти до такої ситуації? В своїй автобіографії Чан Чжін Сон розповість свою нелегку історію зі всіма злетами й падіннями, покаже те, яким було його життя до переломного моменту.

У нього було все: визнання своїм народом, можливість вільного пересування державою, навіть доступ до недозволеної літератури. Життя змінилося в той момент, коли друг поета загубив у потягу заборонений журнал, який дав йому Чан Чжін Сон. Після цього письменника чекала втеча і безвість. У цій новинці кожен читач зможе зі всіма подробицями дізнатися правду про жахіття, які приховує Північна Корея, на прикладі життя поета.

buttom_960_212.png


«12 soft skills 21 века. Коуч-книга для вдохновения и развития. Сборник саммари + аудиокнига» Smart Reading

Видавництво «Монолит Bizz»

9bf67666c8bba637197abab90e8ef934.jpgГнучкі навички або «soft skills» - це те без чого не може обійтися людина в 21 столітті. Саме завдяки їм ми здатні з легкістю спілкуватися з іншими та бути частиною суспільства, в якому живемо. Розвиваючи ці навички, ми без проблем долатимемо різні перешкоди та при цьому розвиватимемо силу духу і стійкість. Новий посібник від видавництва «Монолит Bizz» зберігає в собі інформацію про всі якості, які необхідні кожній людині щодня. Книга поділена на три розділи: «Ключові навички», «Особливості мислення» та «Взаємодія», де детально розповідається про всі найважливіші soft skills. Після прочитання цієї новинки читач зможе розвинути в собі системне мислення, з легкістю генеруватиме нові ідеї, побачить яскраві зміни в спілкуванні та комунікації з оточуючими, а також вдосконалить гнучкість мозку. М’які навички – це шанс кожного на гармонійне та щасливе життя в соціумі.

buttom_960_212.png


Ми сподіваємось, що книги з цієї добірки змогли вразити вас, та, можливо, якісь із них стануть для наших читачів хорошою компанією в похмурі та дощові дні осені!

Автор: Анастасія Поляк