Жуткие книги к Хэллоуину
Що почитати

Моторошні книги до Геловіну

28 Жовтня 2021 20:23 Book24.ua

Кожен з нас, певно, знає про Геловін, традиційне свято, яке здебільшого поширене в США, Ірландії, Канаді та Великій Британії. Моторошні костюми, випрошування цукерок і тематичні вечірки створюють справжню містичну атмосферу. Проте в Україні ми не завжди знайдемо тих, хто зголосився б святкувати Геловін. Саме тому ми пропонуємо вам самим створити собі свято. Оскільки 31 жовтня вже не за горами, ми створили для вас добірку зі страшних книг, які допоможуть кожному читачеві сповна насолодитися Геловіном та повністю відчути ту моторошну атмосферу.


«Загадка 622 номера» Діккер Жоель

Видавництво «ВСЛ»

1.jpgБагато років назад в одному зі швейцарських готелів в Альпах, в загадковому номері 622, знайшли труп мешканця. Справа була гучна, проте розслідування так і не отримало успішного завершення. Всі вже й забули про той загадковий інцидент, аж поки в тому ж самому готелі не оселяється талановитий письменник Жоель Діккер, який приїхав, щоб хоч трохи відволіктися та прийти в себе після розриву з коханою жінкою. На жаль, омріяний відпочинок так і не дочекався чоловіка, адже той раптом натрапляє на давнє розслідування, яке так і не було розкритим. Жоель усіма способами намагатиметься докопатися до правди, і в цьому йому допоможе неймовірна Скарлетт, письменниця-початківка, яка вже довгий час перебуває в пошуках секретів написання цікавих історій. Що ж сталося в ту загадкову ніч? Чому ж поліція не змогла розкрити ту справу? Жоель та Скарлетт дізнаються правду, але перед тим їх чекатимуть ще безліч випробувань.

Таємничий і темний детектив якнайкраще передасть моторошну атмосферу та стане прекрасною компанією в холодні вечори осені.

«Інститут» Стівен Кінг

Видавництво «КСД»

2.jpgЛюку всього лише дванадцять, але він вже закінчив школу для обдарованих дітей та вступив до 2 університетів Бостона. Критичне мислення, гострий розум та вміння аналізувати найскладніші завдання зробили з хлопчика вундеркінда. Люк був справжньою гордістю для своїх батьків, попереду на нього чекало світле майбутнє з безліччю перспектив. Проте все змінилося в одну злощасну ніч, коли до їхнього будинку проникнули двоє невідомих, які безжалісно вбили батьків хлопчика, а його самого викрали. Оговтавшись, Люк дізнався, що його привезли до так званого Інституту для дітей з незвичайними здібностями. Директорка місіс Сіґсбі та її підопічні знущаються над тими, кого викрали, та намагаються викачати з них їхні навички телекінезу. Які ще секрети приховує Інститут? Чи й справді з цього місця немає виходу? Люк мусить дізнатися правду, поки не стало зовсім пізно…

Осінь – найкраща пора для читання унікальних історій знаменитого Короля жахів. Якщо ви ще й досі не знайомі з його книгами, то Геловін – чудовий час для того, щоб поринути в жахливий та кошмарний світ Стівена Кінга.

«Дом голосов» Донато Карризи

Видавництво «Махаон»

3.jpgП’єтро Джербер вважається найкращим психотерапевтом у всій Флоренції. Він славиться своєю унікальною методикою лікування, яка відрізняється від роботи інших спеціалістів. Особливістю П’єтро є його здатність до гіпнозу, завдяки якому його пацієнти можуть згадати події, що з тих чи інших причин зникли з їхньої пам’яті. Зазвичай чоловік береться за лікування саме дітей, які отримали фізичні та психологічні травми або стали свідками якоїсь драматичної події, проте одного разу психотерапевту телефонує його колега з Австралії, який просить прийняти дуже незвичайну жінку. П’єтро це неймовірно здивувало та заінтригувало, адже пацієнтка вже доросла, і який сенс в тому, щоб звертатися саме до нього? Цьому є пояснення: Ханна вважає, що в дитинстві скоїла жорстоке вбивство, проте зовсім нічого не пам’ятає, а жахливі почуття та тривога не дають їй спокою, тому за справу обов’язково повинен взятися П’єтро, який неодмінно знайде шлях до правди.

Донато Каррізі вважається королем італійського трилера, він славиться своїми заплутаними сюжетами та загадковими історіями, які мало хто може розгадати протягом читання. Книги письменника створять найкращу атмосферу, сповнену таємницями та жахливими відкриттями.

«Дев'ятий Дім» Лі Бардуґо

Видавництво «Vivat»

4.jpgАлекс Стерн навчається в одному з найпрестижніших університетів Ліги Плюща – Єлі. Старовинні бібліотеки, загадкова історія, атмосфера таємниць та секретів – що може бути краще? Проте як дівчина, яка не має ні постійного проживання, ні належної освіти, змогла потрапити до такого вищого закладу, де черпають знання лише надзвичайно розумні та особливі студенти? Насправді історія Алекс дуже заплутана. Одного дня, після нещасного інциденту з наркотиками, дівчина опинилася на лікарняному ліжку, а першим, кого вона побачила, розплющивши очі, був представник Єлю, який запропонував їй місце в університеті і натомість попросив про одну послугу. Алекс повинна щодня стежити за впливовими людьми і таємними товариствами, які ведуть свою діяльність на території вищого закладу. Всі вони спеціалізуються на окультній магії та надприродних ритуалах, але у дівчини також є своя особливість, яка зможе допомогти їй у такій нелегкій справі, – у неї є вміння бачити привидів та навіть говорити з ними. Які секрети приховує тисячолітня історія Єлю? З якими перешкодами зіштовхнеться Алекс? Та найголовніше – чи зможе вона вижити?

Історії Лі Бардуго завжди наповнені містикою та дивовижними сюжетами, ніхто не зможе відірватися від читання!

«Девы» Алекс Михаэлидес

Видавництво «Форс»

5.jpgЕдвард Фоска – харизматичний, привабливий та чарівний професор Кембриджського університету, який викладає грецьку трагедію. В нього закохані, напевно, всі студентки, а деякі, щоб завоювати прихильність викладача, навіть вступають в таємне товариство «Діви», яке він очолює. Фоска обожнює містичні та окультні ритуали, тому студентки всіма силами намагаються догодити наставнику, влаштовуючи для нього магічні церемонії, але якогось дня все виходить з-під контролю. Тіло однієї зі студенток та учасниць «Дів» знаходять жорстоко спотвореним. Хто зміг так безжалісно вбити невинну дівчину? Маріанна Андрос, відомий психотерапевт, вважає, що у всьому винен професор Фоска. Жінка одразу помічає нарцисичну натуру Едварда, його маніпулятивні навички, якими він завойовує любов студенток. Він марить культом Персефони, і, можливо, саме з його одержимістю пов’язане вбивство дівчини. Маріанна використає всі свої здібності, щоб довести, що професор – вбивця.

Трилер з нотками грецької міфології, психологічних трюків та окультних ритуалів… Що ще може бути кращим для читання восени?

«Пазл» Франк Тільє

Видавництво «Фабула»

10.jpgКвести стали сенсом життя Ілана та Хлої. Вони є професійними та досвідченими гравцями, які не звикли повертатися додому без перемоги. Проте квест, що чекає на них попереду, зовсім не схожий на ті, з якими хлопцю та дівчині доводилося стикатися раніше. Ілан, Хлоя та ще шестеро учасників зустрінуться віч-на-віч з «Параноєю» - містичною та моторошною грою в колишній психічній лікарні. На кону стоять 300 000 євро, але чи варті ці гроші того, з чим доведеться зіштовхнутися гравцям? Страхи та паранормальні явища настільки оволодіють мозком учасників, що вони будуть не в змозі розрізнити, де квест, а де реальність. Чи зможуть гравці скласти весь пазл докупи та побачити повну картину того, що насправді відбувається? Чи вийдуть Ілан та Хлоя з перемогою, не втративши при цьому чогось важливого?

Франк Тільє вважається майстром трилера. Його сюжети впродовж усієї книги набувають зовсім іншого забарвлення, а фінал завжди шокує читачів. Готові зіграти в містичну «Параною» разом з Іланом та Хлоєю?

«Розум убивці» Майк Омер

Видавництво «BookChef»

6.jpgУ Чикаго, одному з найбільших міст США, несподівано знаходять трьох забальзамованих та задушених трупів, і є підозра, що жінки були ще живими на момент жорстокого поводження з ними. ФБР не довіряє аналізам та дослідженням місцевого криміналіста і планує самим у всьому розібратися. Розслідування доручають вправному спеціалісту з судової психології Зої Бентлі, яка зі своїм напарником спецагентом Татумом Греєм змушена буде провести своє дослідження. Вони вдвох проникнуть в саму голову вбивці й зроблять усе, щоб дізнатися про його мотиви. Проте в один момент Зої розуміє, що страшні вбивства в сьогоденні якимось чином пов’язані з моторошними подіями її дитинства. Чи зможе жінка подолати демонів у своїй голові та довести розслідування до кінця? Що ще приховують у собі загадкові вбивства?

Майк Омер – відомий автор кримінальних романів, твори якого змушують моментами холонути кров у жилах. «Розум убивці» - перша книга автора про Зої Бентлі й Татума Грея, детективів, які вже встигли завоювати серця мільйонів. Якщо історія вас зацікавить, то ви зможете ознайомитися з продовженням, яке вже вийшло у видавництві «BookChef».

«Дівчина у кризі», «Нічний сталкер» Роберт Бриндза

Видавництво «BookChef»

Геловін 2021.jpgПерший роман «Дівчина у кризі» розповідає про загадкове вбивство світської леді, яку маленький хлопчик знайшов під кригою на озері в парку Лондона. За це незвичне розслідування береться детективка з великим досвідом Еріка Фостер, яка всіма способами докопається до правди. Як цей злочин проти жінки, що жила в розкоші та багатстві, пов’язаний з убивствами трьох повій? Які відкриття у ході розслідування зробить Еріка?

Друга книга про Еріку Фостер розкриє читачам історію про Нічного Стелкера, серійного вбивцю, жертвами якого стають лише неодружені чоловіки. Першим знаходять труп відомого лікаря, жорстоко задушеного в себе в ліжку, згодом – ще одне тіло. Яке минуле приховують жертви маніяка? Яким чином вони пов’язані з убивцею? І найголовніше - чи зможе Еріка розкрити цю справу, сама знаходячись в небезпеці?

Детективні трилери – одні із найкращих варіантів для читання в таку пору. Атмосфера розслідувань, вбивств і таємниць повністю огорне читачів та дасть відчути весь спектр емоцій.

«Суджені. The One» Джон Маррс

Видавництво «BookChef»

8.jpgУявіть собі світ, у якому кожен бажаючий зможе знайти свого судженого всього лише за допомогою ДНК-тесту. Один мазок з рота – і програма сама відшукає вам вашу половинку, партнера з найкращою сумісністю. Ви можете бути зовсім різними, але те, що полюбите одне одного, - це точно! Людей запевняють, що помилки аж ніяк не може бути, адже, за всіма дослідженнями науковців, суджені мають один спільний ген, яким володіють тільки вони вдвох. Вже багато-хто скористувався цією можливістю і пройшов тест, щоб знайти того самого партнера. Проте чи й справді програма настільки ефективна? П’ять різних людей теж отримали відповідь про те, що їхню пару знайдено, але чи дійсно на них чекає щастя та любов із запропонованими партнерами? Споріднені душі не завжди знаходять злагоду, деколи їхнє життя може бути сповнене таємниць та небезпеки…

Роман «The One» вже завоював серця мільйонів людей зі всієї планети, саме завдяки йому Джон Маррс отримав своє визнання у світі. Гелловін – прекрасний час, щоб відкрити для себе найкращі світові трилери.

«Поклонник» Анна Джейн

Видавництво «Clever»

9.jpgАнгеліна Ланська вже звикла, що кожного ранку під дверима квартири на неї очікує новий букет квітів, і щоразу їх там парна кількість. Декілька тижнів поспіль невідомий прихильник надсилає їй свої подарунки, проте ніколи не називає себе. Дівчина вже зовсім заплуталася. Вона не розуміє, чи відправник так палко закохався у неї, чи навпаки бажає їй смерті.

Ангеліна – звичайна студентка психологічного факультету, живе вдвох з матір’ю та любить малювати, але насправді не все так просто. Дівчина зовсім не пам’ятає свого дитинства, а вночі її дуже часто переслідують кошмари з демоном. В душі Ангеліни є темний бік, з яким вона всіма силами намагається боротися. Хто такий Прихильник, і яким чином він пов’язаний з минулим дівчини? Як таємний клуб «Легіон», в якому його учасники роблять жахливі речі, переплітається з життям та історією Ангеліни?

Кохання і трилер, жорстокість і романтика – все це якнайкраще описує роман Анни Джейн. Солодка історія з важким присмаком, де кожен розділ по-новому шокує несподіванками. Найкращий варіант для тих, хто обожнює романтичні історії, але в очікуванні Геловіну хотів би спробувати прочитати щось особливе.


Кожна з цих книг перенесе вас у моторошний світ жахів і допоможе відчути справжній дух Геловіну. Сподіваємось, що якась із історій стане вашою компанією в цю містичну ніч.

Автор: Анастасія Поляк