Куда деть старые книги в Киеве?
Статті

Куди подіти старі книги в Києві?

15 Березня 2019 13:03 Book24.ua

Ви любите читати? У вашому будинку книги вже не вміщаються на полицях? Або ви вирішили передивитися свою бібліотеку та залишити лише якісь певні твори? Тоді вам неодмінно потрібно знати куди подіти старі книги. І таких варіантів сьогодні безліч, головне зробити правильний вибір.

Здати книги до бібліотеки

Це перше, що приходить на розум. І дійсно, дуже часто можна зустріти оголошення про те, що бібліотека прийме в дар книги. Але перед тим як нести туди свої книги, необхідно дізнатися їх вимоги. Як правило, у закладу є свої побажання. Вони можуть стосуватися тематики, стану, року видання і таке інше.

У будинок для літніх людей або дитячий будинок

Непотрібні книги ви завжди можете віддати знедоленим, людям похилого віку та дітям або відвезти до лікарні. Головне, до дитячого будинку привезти книги, тематика яких відповідає віку. А ось люди похилого віку будуть завжди раді детективам, романам або історичним творам. Просто прослідкуйте, щоб книги мали охайний вид.

У благодійний фонд

Здати книги в Києві можна в один із благодійних фондів. Як правило, вони збирають будь-які твори та переправляють їх у сільські бібліотеки. Крім того, сьогодні такі фонди намагаються зібрати літературу для бійців, які відновлюються після поранень в госпіталях або санаторіях.

Продати на благодійній торговій платформі

При бажанні, ви зможете виставити екземпляри своїх книг на спеціальній платформі. Там ви самі призначаєте ціну за лот та мінімальний крок. Всі зароблені вами кошти будуть перераховані на рахунок благодійних організацій, які допомагають онкохворим дітям, дорослим або сиротам.

Буккроссинг

Останнім часом дедалі популярнішими стають пункти буккросингу. Їхня особливість полягає в тому, що ви можете абсолютно безкоштовно вибрати одну з книг, поклавши свою замість неї. Сьогодні такі пункти є на території парку Шевченка, в метро, в Київській обласній бібліотеці, науковій бібліотеці НаУКМА та багатьох інших місцях.

Якщо ж вам не хочеться нікуди бігати з книгами, ви завжди можете розмістити оголошення на всіляких торгових майданчиках або в соціальних мережах. І тоді ви можете самі вказати вартість та просити, щоб книги покупець забирав сам.

Загалом, маючи бажання, ви завжди знайдете куди здати книги у Києві на найвигідніших для себе умовах.

Автор: Світлана Варук