Книги, которые стоит почитать на английском
Що почитати

Книги, які варто читати англійською

19 Березня 2019 10:35 Book24.ua

Бажаєте постійно вдосконалювати свою англійську? Тоді вам неодмінно варто звернути увагу на англомовні книжки. Саме вони допоможуть вам отримувати справжнє задоволення від вивчення мови. І щоб бажання не зникло з першої ж сторінки, треба правильно обрати твір.

Сьогодні на книжковому ринку представлені адаптовані дитячі книги, книги для підлітків та твори для дорослого читача. Більш того, вони розбиті не тільки за віковим цензом, а й за рівнем складності – Beginer, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate, Upper- Intermediate, Advanced та Proficency. І якщо ви шукаєте яку книгу прочитати англійською мовою, то в першу чергу зверніть увагу на зазначені параметри. Тоді ви не тільки отримаєте справжнє задоволення від читання, а й розширите власний словниковий запас, а також зумієте зміцнити знання орфографії та граматики. І нижче наведено список найкращих книг англійською, які варто та цікаво прочитати.


«Дневник Бриджит Джонс = Bridget Jones's Diary», Хелен Філдінг

1.jpgГоловна героїня – життєрадісна Бріджит Джонс, схожа на мільйон жінок по всьому світу. Вона, як і багато хто з вас, мріє схуднути, бути щасливою, намагається побудувати запаморочливу кар'єру та знайти своє кохання.

Хелен Філдінг пише настільки просто та доступно, що навіть оригінальний, неадаптований текст читається буквально на одному диханні. А для тих, хто ще не дуже добре знає англійську, у другій частині книги є переклад на російську з коментарями та вправами.


 «The Speckled Band and Other Stories. The Adventures of Sherlock Holmes = Пістрява стрічка та інші історії. Пригоди Шерлока Холмса», Артур Конан Дойл

2.jpgПредставлена збірка – це класика англійської літератури. На її сторінках зібрані захоплюючі розповіді про пригоди всесвітньо відомого детектива Шерлока Холмса – людини з унікальними здібностями. Він чує та бачить все те ж саме, що і інші, однак зауважує набагато більше. Завдяки цим здібностям, він здатен робити висновки, які допомагають відновити справедливість, вирішити суперечки та навіть врятувати людям життя.

Адаптований текст цієї книги зробить її зрозумілою навіть для тих, хто знає мову на рівні Elementary - Pre-Intermediate.


«Сияние = The Shining», Стівен Кінг

3.jpgНа сторінках книги автор намагається підняти безліч актуальних тем, в тому числі говорить про дитячі страхи, самовіддачу, алкоголізм та багато іншого. Стівен Кінг, як зазвичай, використовує безліч психологічних прийомів, які змушують задуматися не тільки про те, що відбувається навколо, але і про те, чому відбувається саме так.

Книга призначена для тих, хто вже володіє англійською на хорошому рівні, не менше – Upper-Intermediate. Для вашої зручності текст супроводжується коротким словником та коментарями.


«Hearts of Three = Серця трьох», Джек Лондон

4.jpgДаний твір можна сміливо назвати зразком пригодницького роману. Молодого мільйонера Френка Моргана, його далекого родича Генрі та прекрасну Леонсіу, об'єднала не лише любов, а й жага знайти скарби племені Майя. Ви будете спостерігати за любовним трикутником, за боротьбою двох сильних чоловіків та складним вибором жінки, за небезпечними подорожами, зрадою старих друзів, підлістю ворогів, містичними пророцтвами та біржовими інтригами.

Книга читається досить легко, але головне, що вона змушує читача повірити в справжню дружбу та віддану любов.


«The Ransom of Red Chief and Other Stories = Викуп за Вождя Червоношкірих та інші оповідання», О. Генрі

5.jpgНа сторінках цієї книги ви знайдете захоплюючі короткі історії, які допоможуть скрасити не один вечір. Сюжет кожної історії є оригінальним. У своїх оповіданнях автор зачіпає безліч актуальних тем – психологію відносин між людьми та соціальні проблеми в суспільстві. При цьому кожна розповідь буквально наскрізь просякнута оптимізмом та дотепністю.

Варто відзначити, що всі розповіді О. Генрі зручні для занять англійською, так як автор використовує прості речення.

Якщо ви вперше вирішили читати англійською, то візьміть книгу зі знайомим сюжетом та обов'язково читайте кожен день по кілька сторінок. Якщо ж ви знаєте мову на достатньому рівні, то дайте волю фантазії та намагайтеся читати без словника. А ви читаєте англійською?


Автор: Світлана Варук