Топ-10 остросюжетных книг
Що почитати

Топ-10 гостросюжетних книг

27 Лютого 2020 9:16 Book24.ua

Страшні родинні таємниці, містика, маніяки та загадкові вбивства – книги у жанрі гостросюжетного детективу та трилери точно не дадуть вам занудьгувати. Від цих творів просто неможливо відірватись, адже ви не зможете спокійно спати, поки не дізнаєтесь, чим же все закінчилось. І нижче ми представили вашій увазі топ 10 гостросюжетних книг, сюжет яких неабияк полоскочить ваші нерви.


«Ритм-секция», Марк Бернелл

Топ 10 гостросюжетних книгЯкщо ви є шанувальникам зарубіжного детективного жанру, то вам неодмінно варто прочитати цю книгу. Захоплюючий сюжет з елементами трилера буде тримати вас у напрузі до останньої сторінки.

Марк Бернелл повідав інтригуючу історію про те, як життя молодої дівчини перевернулось на 360 градусів та поділилось на «до» та «після». Вона втратила в авіакатастрофі, викликаній терактом, майже всю свою родину. Вона сама дивом залишилась жива, але не зумівши впоратися зі страшним ударом, покотилась по похилій на саме дно... І невідомо чим би це все закінчилося, якби одного разу у неї не з'явилось бажання помститися – помститися всім тим, хто занапастив її близьких та знищив її життя. Ви будете здивовані тим, на що може бути здатна маленька тендітна дівчинка. Ось тільки що принесе їй ця помста – довгоочікуване заспокоєння або ще більше розчарування та болю.

buttom_960_212.png

«Лонтано», Жан-Крістоф Гранже

Топ 10 гостросюжетних книгКонго, Париж, армія, поліція, відомі факти та нові скелети в шафі – ви дізнаєтесь незвичайну історію однієї сім'ї із складним минулим. Це дійсно одна з небагатьох книг, яка дивує долями героїв та затягує сюжетом, запрошуючи віддати їй весь вільний час.

Жан-Крістоф Гранже, як завжди, зміг створити неймовірну атмосферу, а головні герої приваблюють своєю реальністю. Варто зазначити, що у книзі ви знайдете багато пізнавальних моментів, причому не тільки про африканську культуру, але й про звичаї, які панують у французькій армії.

Роман здивує вас цікавою історичною та політичною підосновою, непередбачуваним та неоднозначним переплетенням сюжетних ліній, а також динамічним розвитком подій. Злочини описані настільки реалістично, що вам буде здаватись, ніби ви самі перебуваєте у епіцентрі подій.

buttom_960_212.png

«Код да Вінчі», Ден Браун

Топ 10 гостросюжетних книгОдин з найбільш цікавих та інтригуючих романів Дена Брауна змусить ваше серце битись частіше. Твір являє собою інтелектуальний детектив-головоломку, тематика якого присвячена історико-релігійній символіці та атрибутиці.

Разом з головним героєм вам належить розгадати безліч загадок і таємниць, пов'язаних з пошуком Священного Грааля. А завдяки тому, що автору вдалося вміло змішати історичні факти та вигадки, читаючи книгу, мимоволі починаєш вірити у все, що відбувається. Більш того, Ден Браун зумів сповна розкрити психологічний аспект божевільної пристрасті людини до роботи або свого хобі, а також наочно показати, що таке маніакальне відношення насправді дуже небезпечно та може призвести навіть до вбивства. І навіть якщо ви вже встигли подивитися однойменний фільм, вам все одно варто прочитати цю книгу, адже вона змусить вас зовсім по-іншому подивитися на цей твір.

buttom_960_212.png

«Дружина мого чоловіка», Коррі Джейн

Топ 10 гостросюжетних книгЗахоплюючий психологічний детектив розповість вам повчальну історію про те, як можна помилитись, покладаючи помилкові надії на правильність та чесність інших людей. Тут інтриги, підлість та брехня присутні у всіх аспектах життя головних героїв. Разом з ними вам доведеться розслідувати вбивства, брати участь у судових справах і, звичайно ж, боротися за любов.

Роман заплутаний, але справді цікавий. На його сторінках піднімається ряд таких актуальних питань, як порядність адвокатів, сімейні відносини та любовні стосунки на стороні, особлива дитина та цькування у школі, самореалізація та багато іншого.

Кожна сторінка книги приносить все більше таємниць. Намагаючись їх розгадати, ви будете відчувати майже реальну небезпеку. Це дасть можливість перевірити свою інтуїцію і, нарешті, зрозуміти вчинки головних героїв.

buttom_960_212.png

«Сад метеликів», Дот Гатчінсон

Топ 10 гостросюжетних книгОдна з небагатьох книг, від якої важко відірватись. Її сюжет настільки хвацьки закручений, що інтрига буде зберігатись від першої і до останньої сторінки. Автор розповідає історію про прекрасний сад, господарем якого є жорстокий збоченець, що колекціонує молодих дівчат. Усім їм він дає нові імена та робить татуювання у вигляді крил метелика, от тільки життя в цьому саді зовсім не прекрасне та виходу з саду теж немає. І ніхто так ніколи б і не дізнався про цей сад, якби одного разу одній дівчині не вдалося втекти. Те, що вона розповіла про життя в цьому саду, дійсно жахає. В один момент вам може здатись, що ви вже знаєте, чим все закінчиться, але кінцівка твору глибоко шокуватиме.

Читаючи цей твір, ви мимоволі задумаєтесь про те, як мало ми можемо знати про людей, які нас оточують та скільки варіантів брехні існує.

buttom_960_212.png

«Мітфордські вбивства», Джессіка Фелловз

Топ 10 гостросюжетних книгКнига прийдеться до вподоби тим, хто шукає детектив з нехитрим сюжетом. За стилістикою та формою викладу цей твір нагадує кращі роботи Агати Крісті. При цьому автору вдалося цілком реалістично описати події 20-х років минулого століття, в основу яких лягла історія про сестер Мітфорд, скандально відомих своїми сумнівними вчинками.

Роман написаний дуже легко, строго по справі та без використання зайвих просторових описів. Це дозволить вам з головою зануритись в події, які описує автор та прожити розказану історію. Джессіка Фелловз відмінно тримає інтригу, завдяки чому, ви до останньої сторінки не здогадаєтесь, хто є справжнім вбивцею.

Твір змусить вас задуматись про те, що навіть близькі люди можуть зрадити та що в екстрених ситуаціях можна розраховувати тільки на самого себе.

buttom_960_212.png

«Хованки з хижаком», Ендрю Мейн

Топ 10 гостросюжетних книгДетективний трилер, який змусить ваше серце тремтіти. Автор розповів захоплюючу, але похмуру та дику історію, яка одного разу сталась у Манхеттенському лісі. Разом з головним героєм, вам необхідно буде розгадати страшну загадку та зрозуміти, хто вбиває в лісі – ведмідь грізлі чи людина, яка видає себе за нього.

Твір приємно здивує вас унікальним дослідницьким підходом, а також описом різних типів комп'ютерної та наукової моделі прогнозування та відстеження закономірностей. Ендрю Мейн також піднімає теми наркотиків, алкоголізму та складних взаємин між дорослими людьми.

Це дійсно приголомшливий трилер, де автор вміло підкидає різну інформацію, яка то підтверджує, то спростовує картинку, що ви будете малювати в своїй голові, читаючи книгу. І чим більше сумнівів з'явиться у вашій голові, тим з великим нетерпінням ви будете чекати розв'язки.

buttom_960_212.png

«Токийский Зодиак», Сімада Содзі

Топ 10 гостросюжетних книгДля багатьох українських читачів японська література здається чимось дивним, незвичайним, написаним зовсім за іншими правилами. Культурна прірва дійсно дає про себе знати, однак ця розповідь практично нічим не нагадує класичний японський твір. Цей детектив, своєю сюжетною лінією нагадує твори Агати Крісті, де розплутування злочину, таємниць та загадок, більшою мірою залежить не від ніг, а від складу розуму та використання дедуктивного методу.

Читаючи книгу, вам доведеться постійно міркувати та здогадуватись, хто винен. Шляхом міркування головних героїв, Сімада постійно підкидає вам ідеї для нових припущень. Створена автором інтрига буквально заворожує, і тільки дочитавши книгу до останньої сторінки, ви зможете зрозуміти, чи зможе головний герой розкрити серію вбивств, що стались сорок років тому.

buttom_960_212.png

«Нож», Ю Несбе

Топ 10 гостросюжетних книгРеалістичний, але досить жорсткий роман. Кожен, хто візьме його в руки отримає масу яскравих вражень. На сторінках цієї книги, такі людські вади, як гордість, пияцтво, мстивість та заздрість, сусідять з дружбою, любов'ю, милосердям та прощенням. Але головне, що автор так закрутив інтригу, що ви зрозумієте хто справжній вбивця тільки тоді, коли дочитаєте книгу до кінця.

Разом з головним героєм, вам доведеться розслідувати вбивство та помічати деталі, які вперто не помічають інші. Тут на вас чекає не тільки історія та різні переживання героя, але і долі людей, причетних до описуваних подій. А ще автор показує, як хвилинна слабкість здатна перекреслити всі ваші старання та досягнення, до яких ви вийшли довгі роки. І звичайно, змушує замислитись над тим, як все тримати під контролем та не пропустити головного.

buttom_960_212.png

«Мовчазна пацієнтка», Алекс Майклідіс

Топ 10 гостросюжетних книгКнига вважається однією з кращих в жанрі трилер. Вона розповість вам історію про те, як в один момент життя благополучної сім'ї може поділитися на «до» та «після». Розкішний будинок, любов, популярність, – все це головна героїня втратила в один момент. Вона сама вистрілила в обличчя чоловікові 5 разів поспіль. Але що стало причиною такого страшного вчинку? За час суду та слідства ніхто так і не зміг дізнатись, адже головна героїня після тієї страшної події не вимовила більше жодного слова. І тепер вам належить разом з головним героєм, молодим лікарем психіатричної лікарні, спробувати розговорити героїню та зрозуміти, що ж тоді сталось насправді.

Читаючи книгу, ви мимоволі самі будете намагатись зрозуміти:

·         як це втратити все, заради чого ти живеш;

·         як виплутатись з павутини брехні;

·         як знайти вихід з безодні своєї підсвідомості.

А відповіді на всі ці питання ви зможете знайти тільки тоді, коли дочитаєте книгу. 

buttom_960_212.png



Усі твори з цієї збірки змусять вас з нетерпінням та острахом перевертати кожну сторінку. Їх сюжет тримає в максимальній напрузі та не дозволяє відірватись. І якщо ви хочете пережити всі ці емоції, то вам неодмінно варто купити всі ці книги.

Автор: Світлана Варук