# Мойвиртуальныйкнижныйарсенал2020: 5 книжных новинок
Що нового

#Мійвіртуальнийкнижковийарсенал2020: 5 книжкових новинок

3 Червня 2020 11:23 Book24.ua
Якби все було, як раніше, то зараз ми мали б переглядати фотографії із Книжкового Арсеналу, писати дописи про свої враження від події і поетичних читань, викладати фотографії із горами скуплених в Мистецькому Арсеналі книжок і хизуватися автографами письменників. Цьогоріч все інакше – Книжковий Арсенал скасовували і всі, звісно ж, засмутилися. Але це не означає, що українські видавництва не підготували для читачів цілу купу крутих новинок. Ми обрали лише найкращі, тому тіште себе новими книжечками, дивіться онлайн-презентації та читайте наш блог.


«Спіймай дзен життя. Японські практики, що ведуть до спокою та радості» Шинмьо Масуно


#Мійвіртуальнийкнижковийарсенал2020: 5 книжкових новинокШукаєте дієвий спосіб долати перешкоди і перестати тривожитися? Хочете в цьому бурхливому житті віднайти спокій та радість? Для цього вже давно не треба жити в горах або йти в монастир. Що ж робити? Будьте вдячними, спробуйте час від часу не думати, не порівнюйте себе з іншими, дбайте про себе, приготуйте горнятко смачної кави, не діліть усе на погане й хороше, видихніть і відчувайте.

Вам здається, що це надто прості і очевидні поради? Шинмьо Масуно так не думає, він переконаний, що прості речі, практики та дії ведуть до спокою. До того ж знати про ці поради – це одне, а от дотримуватися – зовсім інше і значно складніше.

В книжці «Спіймай дзен життя» є 100 порад про те, як зберігати спокій і відчувати радість: 30 способів для того, щоб наповнити себе ресурсом, 30 способів, щоб віднайти впевненість і мужність, 20 способів для подолання тривоги і 20 – для того, щоб зробити кожен день особливим. Читайте по декілька розділів щодня і спіймайте власний дзен.

buttom_960_212.png


«Амадока» Софія Андрухович


#Мійвіртуальнийкнижковийарсенал2020: 5 книжкових новинокСюжет роману «Амадока» розгортається навколо пари. Богдан – ветеран сучасної російсько-української війни, втратив обличчя, пам’ять і себе. З неохотою повертається до життя і не зрозуміло, чи хоче він щось пригадати. Романа – дружина Богдана, якої він не пам’ятає і яка допомагає йому віднайти своє життя. З часом ми розуміємо, що насправді вона не повертає Богдану спогади, а створює нові, не допомагає йог віднайти своє життя, а створює нове минуле і нову реальність.
Друга частина переносить нас в часи Другої світової війни. Третя – про хасидів, скульптора Пінзеля, мислителя Сковороду, письменника Домонтовича.

Роман «Амадока» – це три потужні історії про пам’ять: особисту, родинну, генетичну і національну, а також про те, чому так важливо її повернути. Це великий роман не лише за кількістю сторінок (хоч і їх аж 832 і важить роман 1 кг), передусім він великий за глибиною переживань і емоцій.

buttom_960_212.png


«Переписати життя: як і що змінювати, щоб стати щасливою людиною» Олена Любченко


#Мійвіртуальнийкнижковийарсенал2020: 5 книжкових новинокВсі ми прагнемо змінити щось у житті (роботу, місто проживання, квартиру, спробувати себе у новій галузі), а іноді ми хочемо повністю переписати життя. З чого почати? Олена Любченко – психологиня, психотерапевтка, кандидатка наук, авторка тренінгів і книжки «Переписати життя» - вважає, що всі зміни треба починати з себе. Щоб змінити себе і своє життя, треба знати і розуміти себе. Коли не знаєш себе, то не знаєш про свої можливості, обмеження, бажання. Так можна помилитися і з масштабом змін у житті і з їхнім напрямом.

Можна погоджуватися з думкою про те, що життя – це постійні зміни. Але будьмо відвертими, що зміни – це дуже страшно: невизначеність, відмова від звичного, тривога, страх помилитися і не виправдати навіть власних очікувань. Завдяки книжці ви дізнаєтеся, як наважитися на зміни в житті і бути відкритим до нового. Олена Любченко розповідає, як можна вплинути на свої думки і дії, як зміщувати фокус уваги і покращити всі сфери свого життя.

buttom_960_212.png


«Дмитро Дубілет. Бізнес на здоровому глузді. 50 ідей, як домогтися свого» Тімур Ворона


#Мійвіртуальнийкнижковийарсенал2020: 5 книжкових новинокІсторія створення першого в Україні банку без відділень і шлях до успіху Дмитра Дубілета – співзасновника monobank і міністра Кабінету Міністрів.

Книжка про навчання Дмитра Дубілета в Лондонській бізнес-школі, про те, як він працював в Індії на компанію Infosys, в Польщі – в Mastercard і в Україні був директором ІТ в ПриватБанку. В книзі детально розповідається про заснування monobank: про те, як з’явилася ідея, про маркетинг і піар, навіть про розробку логотипа і які ще були варіанти. Здається, що успіх переслідував Дмитра, але це не так, тому в книзі також є про помилки, провали і невдачі.

Читається легко і швидко, а вкінці книжки Дмитро Дубілет поділився із читачами списком із 85 книжок на всі випадки життя.

buttom_960_212.png


«50 лучших книг в инфографике. Инструменты личной эффективности»


#Мійвіртуальнийкнижковийарсенал2020: 5 книжкових новинокВід мрії вас відділяє один крок. Але який? В якому напрямі рухатися? Як перебороти страх? Над якими своїми якостями працювати? Сотні запитань крутять в голові, не знаєш за що взятися і тоді просто живеш так, як і жив. А мрія, цілі і плани відкладаються в довгих ящик.

Знайома ситуація? Вихід є – книжка «50 лучших книг в инфографике. Инструменты личной эффективности». Уявіть собі, що хтось візьме вас за руку і розповість про ті найважливіші речі, завдяки яким зміниться ваше життя: навіщо планувати, як керувати своїм часом, як позбутися шкідливих звичок і здобути продуктивні, як швидко навчитися будь-чому, як «натренувати» свою силу волі. Ця книжка і є таким провідником до вашого нового «Я», а тоді – і до нового життя.

«50 лучших книг в инфографике. Инструменты личной эффективности» книжка – не чарівна таблетка. Не достатньо її просто мати, але щойно ви почнете виконувати написані в ній поради, ви одразу помітите зміни в собі і вже не зможете зупинитися. Звісно ж, ви можете прочитати 50 книжок по саморозвитку, але давайте будемо чесними: невже у вас є так багато часу? Якщо ви шукаєте конкретні інструменти для саморозвитку, дієві поради без «води» і готові працювати для негайного результату – книжка для вас.

buttom_960_212.png


Автор - Катерина Ільчук