5 книжных серий для самых маленьких
5 книжок про...

5 книжкових серій для найменших

25 Травня 2020 18:15 Book24.ua
Коли привчати дитину до читання? Спеціалісти рекомендують починати з народження. Але це не означає, що немовляті варто одразу купувати томик Шекспіра або читати разом «Гру престолів». Для найменших дітей все навколо – це гра. Книги – не виняток, тому в них мають бути яскраві ілюстрації, великі об’єкти для розглядання, мінімум тексту і інтерактивні елементи. Ми для вас обрали 5 книжкових серій, які відповідають усім вимогам і сподобаються найвибагливішим малюкам.

Серія «Сторінки-цікавинки» Василь Федієнко


5 книжкових серій для найменшихЦе найпопулярніша серія книжок для раннього розвитку дитини. В кожній є багато рухомих елементів для того, аби зацікавити малечу, навчити чогось нового і втримати увагу. Також читання книжок із цієї серії сприяє розвитку пам’яті і дрібної моторики пальчиків.

А скільки всього можна вивчити, граючись із книжкою: поливати город у книжці «Маленькі помагайки», стрибати із білочкою у «Тварини в лісі», порахувати тварин у «Веселі цифри», покататися на оглядовому колесі у книжці «З ранку до ночі» і відправитися у подорож на потязі у «Їду, плаваю, лечу» . Усі книжки поділені за тематикою: пори року, кольору, цифри, транспорт, тварини.

Книжки із цупкого картону і невеличкого формату, завдяки чому їх можна брати на прогулянку чи у подорож.

Орієнтовний вік, для яких ці книжки будуть цікавими: 9 місяців – 3 роки.

подивитися серію.png


Серія «Про Бодьо» Марта Галевська-Кустра


5 книжкових серій для найменшихЗнайомтеся, це хлопчик Бодьо і його сім’я: тато, мама, маленька сестричка і песик. Серія книг «Про Бодьо» розповідає про життя Бодя і про те, як він вчився говорити.

В серії є три частини:

У книжці «Бодьо вчиться говорити» хлопчик намагається повторювати всі звуки, які чує навколо себе: ножички роблять ЧИК-ЧИК, тато стукає у двері ТУК-ТУК, каструля на плиті робить БУЛЬ-БУЛЬ, Бодьо годує ведмедика ГАМ-ГАМ. Все максимально просте: історії із щоденного життя дитини, на ілюстраціях великі предмети, мало тексту. Все для того, аби розвивати мовлення дитини. Батьки розповідають історію і наголошують на певних звуках (хрум-хрум, шух, шух, ой-ой), а дитина намагається їх повторити.

Завдяки книжці «Бодьо вимовляє перші слова» ваша дитина вивчить найбільш вживані слова. А ще – зрозуміє різницю між словами, які називають предмети і словами, які вживаються на позначення дії. Великі ілюстрації і коротенькі діалоги, які читають батьки, а поруч в рамці – слова, які треба вчити. Наприклад: Що це? Булочка, молоко, банан. Що робить кожен із членів сім’ї Бодьо? П’є, плаче, їсть. Також можна розвивати уважність малюка: шукати на малюнку предмети, що винесені за рамку.

Третя частина «Бодьо вправляється в говорінні» для діток, які вже вміють говорити, але ще вчаться будувати речення і узгоджувати слова між собою. Батьки читають невеличкий текст, який є на кожній сторінці, разом із дитиною розглядають ілюстрацію і відповідають на запитання у віконечках. Наприклад: Що робить тато? Що їсть? Що п’є?

Бодьо стане найкращий книжковим другом вашої дитини, адже він розуміє, як складно жити у світі дорослих і як важливо навчитися говорити, аби вони тебе розуміли. Також у кожній частині є поради для батьків, педагогів та спеціалістів із розвитку мовлення.

Книжки будуть цікавими дітям, які тільки почали вимовляти якісь звуки і повторювати за дорослими (орієнтовно 1-2 роки) і сподобаються тим, хто вже вміє промовляти слова і пробує з них складати речення.

подивитися серію.png


Серія «Добра книжечка» Агнешка Старок


Добра книжечка.jpgДбаєте про розвиток дитини із народження? Але боїтеся перегнути палку із усілякими заняттями і методиками? Книжки із серії «Добра книжечка» можна показувати малечі з перших днів народження. Це не «муштра» різними вправами, але й не жарти – книжки розроблені на основі світового досвіду вікової психології.
  
Новонароджений бачиться зовсім не так, як дорослий. Гострота зору слабка, найкраще сприймаються яскраві і контрастні об’єкти із чіткою межею. Із кольорів малюкам подобаються червоний, зелений, білий і чорний. Про це написано в перших частинах із серії: «Добра книжечка для дітей віком 0-3 місяці» і «Добра книжечка для дітей віком 3-6 місяців».

У 6 місяців дитина вже розрізняє кольори, а в 7 починає використовувати приголосні і починає наслідувати звуки, які чує: бу-бу, ма-ма і т.п. У «Добра книжечка для дітей віком 6-12 місяців» на одній сторінці зображено один предмет і написано, що він «каже» або «робить». Наприклад, качечка каже «кря-кря». Показуйте дитині малюнки, називайте, що зображено і що ця тварина «робить».

Серія складається із 7 книжечок віком від 0 місяців до 3 років.

подивитися серію.png


Серія книжечок «Про зайчика» Йорґа Мюле


5 книжкових серій для найменшихІнтерактивні книжечки німецького письменника мають яскраві ілюстрації та цікавий сюжет, тоді як тексту в них зовсім мало.
  
Головний герой – маленьке зайченя. І разом із ним дитина в ігровій формі пройде складні моменти щоденної рутини або «проживе» неприємні ситуації.

У книжці «Іще почухаєш за вушком?» зайченя скоро лягатиме спати. Дитина пройде всі етапи підготовки до сну і навіть залучиться до процесу: допоможе почистити зубки і одягнути піжаму, зіб’є подушку і почухає за вушком. Читання цієї книжки може стати щоденним ритуалом вашого малюка перед сном.

Завдяки книжці «Зайченя купається» ваш малюк зрозуміє, що купання може стати веселою грою і найприємнішою частиною вечора. Дитина має допомогти зайченяті набрати у ванну достатньо води, намилитися шампунем, змити пінку і витертися рушником.

Головний герой книжки «Витри слізки зайченяті» впав і забив лапку. Йому так боляче! Завдання малюка – допомогти, втішити і проявити співчуття зайченяті. Що треба робити? Подмухати на ранку і наклеїти пластир. Ваш малюк справиться?

Серія для дітей від 1 до 3 років.

подивитися серію.png


Серія «Міксуй і вивчай»


5 книжкових серій для найменшихДумаєте, навчання – це завжди нудно і одноманітно? Серія книжечок «Міксуй і вивчай» розвінчує цей міф. Це книжки, створені для того, аби гратися під час навчання і навчатися під час гри.

У книжці «Впізнай мене» треба відгадати загадки і знайти, хто заховався у книжці. Дитина поєднує мордочки різних тварин, порівнює і вивчає їхні назви. Разом із дорослими можна шукати, що об’єднує цих тварин і які між ними відмінності.

У книжці «Погодуй мене» можна шукати відповідності і поєднувати «тварина – їжа». Наприклад, молоко – кіт, мавпа – банан. А можна просто розважатися і сміятися із тих варіантів, які вийшли навмання.

Завдяки книжці «Кольорова лічба» дитина вивчить цифри в межах 10 та кольори. А тоді із книжкою «Фігурне додавання» навчиться додавати та вивчить основні геометричні предмети.

Цікаво міксувати і поєднувати буде малюкам вже з року, а от вивчати кольори і цифри пізніше – 3-5 років.  

подивитися серію.png


Автор - Катерина Ільчук