5 книг, которые можно прочитать за день
5 книжок про...

5 книг, які можна прочитати за день

4 Травня 2020 12:14 Book24.ua
Коли навколо – суцільний інформаційний шум, хочеться вимкнути смартфон і з головою поринути в якусь захопливу історію. Саме такі книги ми для вас і обрали, а ще – їх можна прочитати за один день (а то й вечір).


«Доки кава не охолоне» Тосікадзу Кавагуті

5 книг, які можна прочитати за деньЯкий ваш улюблений напій? Чи коли-небудь хотіли ви побувати в минулому?
Ці два питання дуже різні, але є на світі місце, яке їх об’єднує – кав’ярня, в якій варять дуже особливу каву, і з якої можна потрапити в минуле. Але треба дотримуватися певних правил: сидіти на «правильному» стільці і не вставати з нього; зустрітися можна лише з тими, хто теж був у кафе; - минулого не можна змінити в жодному випадку. І найголовніше – перебувати в минулому можна доти, доки не охолоне кава.

В книжці чотири історії, і всі відбуваються в чарівному кафе. Тут і радість, і сум, і сльози, і вагання. Книжка розчулює і вселяє віру в людей.

Цитата на пробу:
« — Пий. Не можна, щоб кава охолола, – сказав чоловік, демонструючи, як добре знає правила. Він нагадував їй, що каву треба допити, доки вона не вистигла. Здавалося, та добре посмішка ніколи не сходила з його обличчя.»

buttom_960_212.png


«Між небом і землею» Марк Леві

5 книг, які можна прочитати за деньАрхітектор Артур переїхав у нову квартиру. Ввечері він вирішив розслабитися і набрав у ванну воду. Це те, чого він чекав протягом цілого дня. Аж ось Артур чує, що хтось співає. І звук лунає із… шафи. Він завмер, тоді набрав у груди повітря і відчинив шафу. Знаєте, що він там побачив? Чи радше кого? Жінку.

Прекрасна незнайомка – Лорен, попередня мешканка квартири, в яку переселився Артур. І вона – привид. Насправді жінка лежить в лікарні в комі і її стан настільки поганий, що Лорен мають відключити від апарату життєзабезпечення. Бачити жінку може лише Артур.
Звісно ж, вони закохуються один і одного.

«Між небом і землею» – добра і трохи фантастична історія про кохання, співчуття, дружбу. Пам’ятайте, щоранку ми отримуємо в кредит 86400 секунд, і тільки від нас залежить, як ми їх використаємо.

Цитата на пробу:
« — Ви мене бачите?
— Звісно ж, бачу.
Здавалося, ніби вона повністю здивована тим, що її помітили. Артур зауважив, що не належить ні до сліпих, ні до глухих, і знову повторив запитання: що вона тут робить?»

buttom_960_212.png


«Якби ти знав» Ельчін Сафарлі

5 книг, які можна прочитати за день

Вона – вмирає. Так, звісно, ми всі колись помремо, але головна героїня книги «Якби ти знав» знає, скільки часу в неї залишилося. Небагато. Але їй не страшно, навпаки – вона вирішує змінити своє життя і стати щасливою.

Вона переїхала в інше місто. Від знайомих вулиць, будівель і магазинів. Від всього, що могло їй нагадувати про смерть. Вона переїхала, щоб не бачити в очах людей жалю.

Книга підіймає складні теми життя і смерті, пошуку мети і сенсу. Про сміливість прийняти всі труднощі, які випадають на долю, і вміння насолоджуватися кожним днем. Читається книжка напрочуд легко і залишає чудовий післясмак. 

Цитата на пробу:
«Ми багато всього ускладнюємо. Те, до чого можна поставитися простіше, розбираємо на складові, підкріплюємо побоюваннями, просочуємо емоціями, а по тому носимося з цим тягарем, шукаємо, куди б його скинути чи на кого б перекласти. Та навіть якщо світ збожеволів, це ще не привід, щоб випускати з рук повіддя й очманіло мчати слідом за всіма.»

buttom_960_212.png


«Пастка для Попелюшки» Себастьєн Жапрізо

5 книг, які можна прочитати за деньГоловна героїня прокинулася в лікарні. Чому вона тут? Хто вона? Обличчя в пов’язках. Де дзеркало? Лікарі кажуть, що три місяці тому вона обгоріла в пожежі. Тоді вона дізнається, що їх було двоє: одна дівчина винна в пожежі, інша – ні. Одна дівчина вижила, інша – померла. Але сама дівчина не пам’ятає нічого. Хто ж вона насправді?

До останніх сторінок залишається загадкою: чи було взагалі скоєно злочин і хто вижив – злочинниця чи жертва?

Цитата на пробу:
«Я пообіцяла часто навідуватися до нього і сказала, що я зрештою збожеволію, якщо сидітиму в цій палаті ще довше.
— Є тільки одне божевілля, до якого ви могли б удатися, – заперечив Дулен. – Це була думка: "Я маю ще вдосталь часу, щоб набути для себе нових спогадів." Згодом ви пошкодували б про цю думку.»

buttom_960_212.png



«Кафе на краю світу» Джон П. Стрелекі

5 книг, які можна прочитати за деньУявіть собі, що ви заблукали. Знесилені, голодні і роздратовані ви бачите кафе із дивною назвою «Чому ви тут?». Зайшли б чи ні? Головний герой книги «Кафе на краю світу» зайшов, бо дуже хотів їсти і пити. Але отримав значно більше, ніж просто їжу. Він задумався про сенс свого життя, про свою місію і про те, як хотів би прожити своє життя. Три головні запитання, які він почув у кафе, і відповідь на які має знайти кожен із нас:
1. «Чому ви тут?» (найскладніше, правда?)
2. «Чи боїтеся ви смерті?»
3. «Чи задоволені ви?»

Книга, що надихнула мільйони людей у всьому світі на великі зміни. І водночас – це легка історія, яку можна прочитати за декілька годин.

Цитата на пробу:
«Лише ви насправді знаєте, чого хочете від свого існування. Ніколи не дозволяйте речам чи людям доводити себе до стану, в якому ви вже не почуваєтесь господарем власної долі. Наполегливо обирайте свій шлях, інакше його оберуть за вас.»

buttom_960_212.png


Автор - Катерина Ільчук