RSS
3 Червня 2020 Book24.ua
Якби все було, як раніше, то зараз ми мали б переглядати фотографії із Книжкового Арсеналу, писати дописи про свої враження від події і поетичних читань, викладати фотографії із горами скуплених в Мистецькому Арсеналі книжок і хизуватися автографами письменників. Цьогоріч все інакше – Книжковий Арсенал скасовували і всі, звісно ж, засмутилися. Але це не означає, що українські видавництва не підготували для читачів цілу купу крутих новинок. Ми обрали лише найкращі, тому тіште себе новими книжечками, дивіться онлайн-презентації та читайте наш блог.
29 Травня 2020 Book24.ua
Переклад художньої літератури — одна з найскладніших галузей практики перекладу. Адже важливо не тільки правильно передати всі відтінки смислів тексту, але ще і зберегти антураж і оригінальний стиль автора, що буває дуже непросто. Досвідчені перекладачі поділилися своєю думкою щодо адаптації імен та назв.
25 Травня 2020 Book24.ua
Коли привчати дитину до читання? Спеціалісти рекомендують починати з народження. Але це не означає, що немовляті варто одразу купувати томик Шекспіра або читати разом «Гру престолів». Для найменших дітей все навколо – це гра. Книги – не виняток, тому в них мають бути яскраві ілюстрації, великі об’єкти для розглядання, мінімум тексту і інтерактивні елементи. Ми для вас обрали 5 книжкових серій, які відповідають усім вимогам і сподобаються найвибагливішим малюкам.
5 Травня 2020 Book24.ua
Пишете дописи для своєї сторінки в фейсбуці? Розвиваєте особистий бренд в інстаґрамі? Працюєте з текстами на роботі? Чи мрієте написати книгу? Історії і тексти – це наше життя. Вони всюди: соціальні мережі, робочі листи, публікації в блогах і книги.
Формулювати свої думки на папері чи в нотатках смартфона – це навичка, яку можна розвивати. Нижче – 5 порад і 5 книг для всіх, хто пише.
4 Травня 2020 Book24.ua
Коли навколо – суцільний інформаційний шум, хочеться вимкнути смартфон і з головою поринути в якусь захопливу історію. Саме такі книги ми для вас і обрали, а ще – їх можна прочитати за один день (а то й вечір).
2 Квітня 2020 Book24.ua
Міста після введення карантину змінилися: вулиці порожні, книгарні та кав’ярні зачинені, презентації та літературні зустрічі – скасовано. Але культурне життя не пішло на карантин, а перейшло в онлайн-формат. Так багато лекцій, прямих ефірів, читань та курсів у онлайн-форматах світ ще не бачив. Культура та книжки у смартфоні тепер без перебільшення. І головне – не треба витрачати час на дорогу і стояти у заторах. Замовляйте книги з дому, варіть каву і вмикайте ноут. А ми підготували інформацію, кого слухати і де шукати.